Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

United se osvetio Višćinom Bašakšehiru, Pjanić starter u pobjedi Barcelone

pjanic

Svi favoriti su opravdali očekivanja u večerašnjim mečevima četvrtog kola Lige prvaka

Juventus se izvukao protiv Ferencvarosa u nadoknadi. Mađarsku ekipu u vodstvo je doveo Myrto Uzuni u 19. minuti, da bi Cristiano Ronaldo sjajnim pogotkom izjednačio u 35. minuti.

Dugo je stajao taj rezultat i kada se činilo da će Ferencvaros izboriti bod, Alvaro Morata je poentirao u sudijskoj nadoknadi i tako donio prvaku Italije ovjeru plasmana u osminu finala. Kovačević je s klupe mađarskog prvaka gledao meč, Ćivić nije bio u kadru.

Priliku da osigura prolaz u narednu rundu nije propustila ni Barcelona. Golovima Braithwaitea (dva), Desta i Griezmanna katalonski div s rutinskih 0:4 slavio je u Kijevu protiv domaćeg Dinama i tako ovjerio prolazak u eliminacijsku fazu Lige prvaka. Miralem Pjanić je igrao do 65. minute, kada ga je zamijenio Riqui Puig.

Basaksehir je, očekivano, izgubio na Old Traffordu od Manchester Uniteda (4:1). Prva dva gola za domaćine postigao je raspoloženi Bruno Fernandes, a zatim je za 3:0 s bijele tačke pogodio Marcus Rashford.

Ipak, turski prvak se nije predavao. Deniz Turuc pogodio je iz slobodnog udarca u 75. minuti, a zatim je naš Edin Višća, koji je i u ovom susretu bio najveća prijetnja Crvenim đavolima, pogodio prečku. Stigla je kazna u nadoknadi, kada Daniel James pogađa za konačnih 4:1.

Paris Saint-Germain je upisao tijesnu pobjedu nad Leipzigom od 1:o, jedini strijelac bio je Neymar iz penala u 11. minuti.