Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premiership

Unitedovo razbijanje Chelseaja najava teške sezone za “plavce”

bissaka

Golove za “đavole” su postigli Rashford u 18. minuti iz jedanaesterca, Martial u 65, ponovo Rashford u 67, te James u 81. minuti.

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su danas na svom terenu u velikom derbiju Chelsea sa 4:0, u utakmici prvog kola Premiershipa.

Dvostruki strijelac na Old Trafordu bio je Marcus Rashford, u 18. minutu iz penala i 67. minutu, a golove su postigli još Anhtony Martial u 65. i Daniel James u 81. minutu.

Chelsea je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, Tammy Abraham i Emerson su pogodili stativu odnosno prečku, odličnu šansu imao je i Ross Barkley ali je United postigao gol. U 17. minutu dosuđen je penal za domaće, poslije starta Kurta Zoume na Rashfrodu. Rashford je bio precizan i doveo svoj tim u vodstvo.

United je dominirao u drugom dijelu igre, a drugi gol postignut je u 65. minutu, kada je Martial pogodio mrežu iz peterca, na dobro dodavanje Andreasa Pereire. Minut kasnije tri gola prednosti donio je Rashford, koji se našao sam ispred golmana poslije asistencije Paula Pogbe.

Konačan rezultat postavio je debitant u dresu Uniteda Daniel James. Poslije brzog kontranapada Pogba je dodao do Jamesa po desnoj strani, on je oklijevao ali je ipak šutnuo, lopta je zakačila jednog igrača Chelseaja i ušla u mrežu.

Gostujući igrači nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Uniteda do kraja, pa je njihov trener Frank Lampard ubjedljivim porazom debitovao u Premiershipu.

Ranije danas Arsenal je kao gost pobijedio Newcastle sa 1:0, a Leicester i Wolverhampton odigrali su 0:0.