Fudbal

sarajevo

Upješno završen projekat “Ja volim fudbal”

13/06/2021

Zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima koji su bili dio ove lijepe večeri a to su Galib Kulovac predsjednik FSKS, Mersudin Ahmetović , Aleksandar Aco Kosorić, Almir Zeka Turković, Adi Adilović, Almir Seferović, stoji u saopštenju Fudbalske škole "Kickers"

Sportske igre sa fudbalskom loptom za najmlađe selekcije Akademije fudbala Devetka, Škole fudbala „Kickers” i Golden shoes fudbalske akademije realizovane su u proteklih mjesec dana u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Sarajevu, u okiru projekta “Ja volim fudbal”.

Projektom je obuhvaćeno oko stotinu mališana od 2013. do 2015. godišta koji su kroz igru i zabavu imali priliku razvijati psihofizičke i motoričke vještine potrebne za nastavak bavljenja fudbalom, saopćeno je iz Akademije fudbala Devetka.

Osnovni cilj projekta je približiti fudbal djeci, odnosno stvoriti im priliku da upoznaju sve njegove ljepote da bi sa njim živjeli, osjećali se sretnim i prihvatili taj način života. S obzirom na to da se ovaj uzrast dječaka i djevojčica ne prijavljuje na zvanična takmičenja u okviru omladinskih liga, na ovaj način im je kroz igru i zabavu data mogućnost da stiču prva fudbalska iskustva.

U Centru “Safet Zajko” jučer je održana svečana ceremonija zatvaranja projekta i tom prilikom će biti uručene medalje svim učesnicima sportskih aktivnosti u okviru projekta, zahvalnice partnerima i sponzorima projekta kao i diplome za izlaznu pionirsku selekciju Akademije fudbala Devetka.

Autor projekta “Ja volim fudbal” je Hamdija Šetić. Projekat je pripremljen i realizovan u saradnji sa trenerima Emirom Obućom, Sejfidinom Ticom, Alenom Bašićem, Muamerom Jahićem, Smajom Mahmutovićem, Admirom Bašićem, Enisom Sadikovićem, Benjaminom Bašićem, Mirzetom Alagićem i sportskim psihologom Remzijom Šetićem.

Dio ove lijepe večeri bili su i naši partneri Pozorište mladih Sarajevo sa direktorom Ismirom Fazlićem i glumcem Mariom Drmačem koji je bio “šlag na tortu” za naše mališane a i njihove roditelje.

Zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima koji su bili dio ove lijepe večeri a to su Galib Kulovac predsjednik FSKS, Mersudin Ahmetović , Aleksandar Aco Kosorić, Almir Zeka Turković, Adi Adilović, Almir Seferović, stoji u saopštenju Fudbalske škole “Kickers”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.