Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

klupsko saopštenje

Upravi Sarajeva jednoglasna podrška, klub povećao prihode za 3 miliona KM

sabrina buljubasic

Pozitivno su prihvaćene i promjene unutar Akademije FK Sarajevo pod rukovodstvom Mattea Cioffia u proteklih šest mjeseci

Danas je održana redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo je na njoj stavio svoje mandate na raspolaganje, ali Skupština je podržala trenutni saziv UO i on ostaje i u budućnosti jer ostavke nisu prihvaćene. Također, potvrđeno je da se Sarajevo vraća strategiji zasnovanoj na afirmaciji mladih igrača.

Dnevni red obuhvatio je usvajanje zapisnika sa prethodnih sjednica. Predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum podnio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za posljednja četiri mjeseca tekuće godine.

“Skupština bordo kluba podržala je odluku rukovodstva da se klub vrati na strategiju rada zasnovanu na afirmaciji mladih igrača kao način ostvarenja finansijske samoodrživosti. Pored toga, u proteklom periodu konačno je riješeno pitanje Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase na način da je stadion sada u trajnom zakupu FK Sarajevo.

Pozitivno su prihvaćene i promjene unutar Akademije FK Sarajevo pod rukovodstvom Mattea Cioffia u proteklih šest mjeseci.

Generalna direktorica Sabrina Buljubašić priložila je Finansijski izvještaj – Bilans stanja i Bilans uspjeha za 2020. godinu. Finansijskim izvještajem konstatovano je da je Klub povećao prihode u 2020. godini za cca 3 miliona KM, u odnosu na 2019. godinu.

Na kraju sjednice na raspolaganje su stavljeni mandati cjelokupnog Upravnog odbora, a Skupština je jednoglasno dala podršku trenutnom sazivu”, saopšteno je s Koševa.