Fudbal

fk borac

Ante Živković se vratio iz Turske i potpisao za aktuelnog prvaka

25/06/2021

Najbolje partije Živković je pružao u taboru Aluminija iz Kidričeva. Za učesnika elitnog slovenačkog ranga nastupao je u sezoni 2019-2020, te na 33 utakmice postigao 15 golova, uz pet asistencija

Fudbaleri Borca odradili su danas prvi trening na terenu od srijede i utakmice sa Murom, a na njemu se pojavilo jedno novo ime.

Kako javlja Mondo, crveno-plavu opremu večeras je zadužio hrvatski napadač Ante Živković (29), koji u tabor šampiona BiH dolazi iz redova turskog Umraniyespora, a ugovor je potpisan na godinu dana uz mogućnost produženja za još jednu.

“Utisci su pozitivni i polako se upoznajem sa ekipom. Drago mi je što sam postao član šampiona BiH. Imao sam dosta ponuda za saradnju nakon rastanka sa Turcima, ali činjenica da je Borac prvak i da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona su presudile i mislim da će to biti dobra priča. Borac je bio najkonkretniji i došlo je do dogovora”, rekao je za Mondo ovaj ofanzivac rodom iz Šibenika.

Najbolje partije Živković je pružao u taboru Aluminija iz Kidričeva. Za učesnika elitnog slovenačkog ranga nastupao je u sezoni 2019-2020, te na 33 utakmice postigao 15 golova, uz pet asistencija.

“Odgovara mi ovaj slovenački vazduh (smijeh). Tu sam ‘eksplodirao’, zaradio transfer u Tursku. Spletom nesrećnih okolosti, pao sam u drugi plan kod drugog trenera. Imao sam još godinu dana ugovora, ali nisam bio zadovoljan i došlo je do razlaza”, dodaje Živković, kojem je mjesto centralnog napadača primarna pozicija, ali i koji, prema sopstvenom priznanju, može da igra i na mjestu krila, koju je pokrivao u Turskoj.

Živković je, osim za Umraniyespor, igrao još i za Šibenik, Toronto Croatia (Kanada), Novigrad, Dugopolje i Alumunij.

Podsjećamo, Borac 7. jula igra meč prvog pretkola Lige prvaka protiv Cluja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.