40. godišnjica Gospinih ukazanja

Mnoštvo vjernika iz cijeloga svijeta sudjelovalo u procesiji u Međugorju

medjugorje (1)

Procesija je održana u povodu obilježavanja 40. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju u kojem ovih dana boravi više tisuća hodočasnika

Mnoštvo vjernika pristiglih sa svih strana svijeta sudjelovalo je u petak u Međugorju u procesiji koja se ove godine prvi put održala, a kretala se od Brda ukazanja, mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala do crkve sv. Jakova.

Sudionici procesije došli su do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa, odnosno molitve krunice, nakon čega je uslijedila središnja svečana sveta misa koju predvodi provincijal fra Miljenko Šteko.

Procesija je održana u povodu obilježavanja 40. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju u kojem ovih dana boravi više tisuća hodočasnika.

– To je simbolika današnjeg dana, da krenemo s onog mjesta na kojemu je Gospa susrela vidioce 25. lipnja 1981. godine – kazao je ranije u razgovoru za Fenu međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Naglasio je kako se danas iz Međugorja cijelom svijetu šalje poruka mira.

– Lijepo je danas biti u Međugorju, mnogo mladih je tu, hodočasnici su cijelu noć hodali, hodočastili, došli, među ostalim, i iz SAD-a, Španjolske, Francuske, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Južne Koreje, naravno Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, doslovno sa svih krajeva svijeta – dodao je fra Marinko.

Prema tvrdnjama tada šestero djece – Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, Gospa se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. godine.