Fudbal

Upravni odbor Slobode podnio neopozivu ostavku

14/12/2017

Predsjednik UO FK Sloboda Tuzla, Senad Mujkanović u ime kompletnog Upravnog odbora podnio je ostavku.

O svojoj namjeri Mujkanović je obavijestio kako predsjednika Skupštine FK Sloboda Kemala Kurevića tako i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića koji će u toku dana napismeno dobiti ostavku, piše portal Tuzlanski.ba.

Za sada nam nisu poznati detalji i razlozi ostavke koja je uslijedila iznenada za vrijeme zimske pauze.

Podsjetimo, Mujkanović je na mjesto predsjednika kluba došao nakon ostavke Azmira Husića i sa članovima Upravnog odbora koje je sam izabrao godinu dana je upravljao klubom.

Za vrijeme njegovog mandata kako je i sam Mujkanović isticao na press konferencijama urađene su veliki pomaci ka ozdravljenju kluba i finansijskoj konsolidaciji.

Nažalost slabe igre i bodovni saldo nije pratio sve ostale aktivnosti predsjednika Mujkanovića i članova UO FK Sloboda. Sloboda ima izboreno polufinale KUP-a Bosne i Hercegovine dok na tabeli zauzima 10. mjesto sa svega 16 osvojenih bodova.

Obzirom na novonastalu situaciju uskoro se može očekivati sjednica Skupštine na kojoj bi se trebalo raspravljati o izboru novog predsjednika UO FK Sloboda.

BHT Premijer liga nastavlja se sredinom mjeseca februara a do tada je potrebno odraditi pripreme, pojačati ekipu ukoliko se želi sačuvati Premijerligaški status i pokušati osvojiti KUP takmičenje koje bi Slobodi garntovalo učešće u Ligi Evrope.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.