Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upravnom odboru Čelika istekao mandat, navijači žele promjene

skupstina-celik

Neformalna grupa građana “Za Čelik”, koja već duže vrijeme nastoji da promjenom Statuta NK Čelik napravi promjene u ovom sportskom kolektivu, ponovno se oglasila i ukazala na problem održavanja redovne izvještajno – izborne Skupštine NK Čelik nakon što je sadašnjem sastavu skupštinskog tijela i Upravnog odbora 7. septembra istekao mandat.

NGG “Za Čelik” zalaže se da klubom upravljaju svi članovi kluba i u tom smislu su i dali inicijativu za donošenje novog statuta NK Čelik Zenica, sa konkretnim prijedlogom teksta novog statuta.

S obzirom na to da je istekao mandat dosadašnjem Upravnom odboru kluba, članovi NG “Za Čelik” objavili su i podatke o dugovanjima Čelika koji se svake godine povećavaju. Tako NK Čelik, sa 30. junom ove godine, duguje Poreznoj upravi Federacije BiH iznos od 4,901.357 KM, od čega je više od polovice ove sume dugovanje po osnovu kamata. Pored ovog dugovanja NK Čelik sa 3. augustom ima dugovanje od 167.585 KM prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH, ističu iz Neformalne grupe građana “Za Čelik”.

NGG “Za Čelik” već je ranije tražila da dosadašnji menadžment kluba, u skladu sa zakonskim rješenjima, potpiše sporazum o reprogramu duga na osnovu Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, kako bi Čelik stekao pravo da dobije licencu za evropska takmičenja, angažovanje igrača, stručnog kadra i zaposlenika izvan Bosne i Hercegovine.