Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen Admir Kačević koji je pucao na svog oca i ubio njegovu prijateljicu

el paso

Službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su Admira Kačevića (1982.) koji je osumnjičen za krivična djela ubistvo i ubistvo u pokušaju.

Pronađen je u kući koju koristi Lj.H. na području općine Ilidža. Izvršenim pretresom kuće, pronađena je i određena količina oružja i municije.

Kačević će u srijedu, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat nadležnom tužilaštvu

Sumnjiči se da je 18. jula u Ugostiteljskom objektu “El Paso”, ulica Orahovačka, općina Novi Grad Sarajevo pucao, te tom prilikom teško ranio svog oca K. A. iz Sarajeva i njegovu prijateljicu T. S. iz Sarajeva, koja je 9. augusta preminula od zadobijenih povreda.

Radeći na rasvjetljavanju tog djela policija je u ponedjeljak izvršila pretres stana koji koristi S. A. (1978.), na području općine Vogošća, i tom prilikom oduzela lovačku pušku.

U obavljenom intervjuu S. A. je izjavio da je oružje vlasništvo Kačevića, koji se nalazi u bjekstvu.

Taj dan je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela i kršenje zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S. A. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Također, nakon završene kriminalističke obrade, K.A. će u srijedu, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat nadležnom tužilaštvu, saopćeno je iz MUPKS-a.