KUP BIH

Uščuplić: Očekivanja su velika, moramo dati maksimum

fk-sarajevo-suljic-pidro-djokanovic

Igrač Sarajeva Asmir Suljić podvukao je da je finale Kupa BiH najvažnija utakmica za Sarajevo u ovoj sezoni

Fudbaleri Sarajeva i Veleša u četvrtak će igrati finale Kupa Bosne i Hercegovine, odnosno “utakmicu sezone” za oba kluba.

Naime, Sarajevo i Velež nisu uspjeli kroz domaće prvenstvo izboriti plasman u evropska takmičenja naredne sezone, pa je osvajanje Kupa BiH jedina preostala opcija da to učine i ujedno osvoje trofej u ovoj sezoni.

Povratnik na klupu Sarajeva Dženan Uščuplić ističe da su očekivanja za ovaj meč velika jer ekipa još uvijek nije uspjela izboriti nastup u Evropi. Od meča na stadionu “Bilino polje” u Zenici, kako je kazao, očekuje lijep ambijent i dobar teren.

– Vjerujem da ćemo pokazati dobru igru. Imamo dosta igrača u ekipi koji su i prije osvajali titule tako da se nadam dobroj predstavi. Očekujem da će igrači dati svoj maksimum i pokazati karakter kako bismo odigrali dobar meč – kazao je trener Sarajeva.

S obzirom da je u meču protiv Širokog Brijega odmaralo dosta igrača, većina prvotimaca je odmorna i spremna za meč sa Veležom, izuzev Avramovskog koji je zbog povrede definitivno otpao.

Očekuje težak meč protiv protivnika koji je uigran i čiji igrači već dugo igraju skupa, ali ističe da je Sarajevo dovoljno kvalitetno da mu se suprotstavi.

Igrač Sarajeva Asmir Suljić podvukao je da je finale Kupa BiH najvažnija utakmica za Sarajevo u ovoj sezoni.

– Spremamo se u najboljoj mogućoj atmosferi. Znamo koje su naše vrline i Veležove mane i nadamo se da ćemo na kraju podići pehar. Cilj Sarajeva je svake sezone osvajanje trofeja i mi ćemo dati sve od sebe da taj cilj i ove sezone ispunimo i izađemo u Evropu – rekao je Suljić.

Osvrnuo se i na novi povratak Uščuplića na klupu Sarajeva, te naglasio je se on uvijek vrati na poziciju šefa struke kada je Sarajevu najpotrebnije i kada je klub u nezavidnoj situaciji.

– O teškim situacijama on se uvijek vrati i uvijek osvoji trofej. Nadam se da će i ovaj put biti tako jer Dženo je Sarajevo. Poznaje dobro igrače i vjerujem da će nas odvesti do trofeja. Odlučit će želja za pobjedom i vjerujem naš kvalitet i inat – rekao je Suljić.

Utakmica finala Kupa BiH će biti odigrana u četvrtak, 19. maja na stadionu “Bilino polje” u Zenici s početkom u 19 sati.