Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uščuplić: Odbrana je slabiji dio tima Lecha

dzenan-uscuplic1

Nogometaši Sarajeva susretom protiv poljskog Lecha, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, u utorak na stadionu “Asim Ferhatović Hase” otvaraju novu takmičarku sezonu.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić na današnjoj pres-konferenciji kazao je da je poljski prvak “težak i kvalitetan protivnik”.

– Radi se o čvrstoj ekipi koja ima “i glavu i rep”. Igraju dosta odgovorno i svaku grešku protivnika mogu da riješe na kvalitetn način. Njihova najveća snaga je timska igra, nemaju neke ekstra igrače, velike znalce, ali igraju timski i na taj način pokušavaju da naprave pozitivan rezultat. Na osnovu toga što sam vidio iz skautiranja smatram da im je odbrana slabiji dio tima i da su im puno kvaliteniji igrači iz sredine terena i napada – kazao je Uščuplić.

On smatra da se njegov tim Poljacima može suprotstaviti s makismalno odgovornom i fokusiranom igrom, te još boljim pristupom nego prošle godine protiv Borussije.

-I mi imamo dosta kvalitetnih igrača, iako se ekipa dosta primjenila u novoj sezoni. Novi igračli su se dosta dobro uklopili u novu sredinu. Imali smo mjesec dana vremena da se uigramo i da budemo još čvršći. U pripremnim utakmicama nije nam bio primarni cilj rezultat. Svi igrači su dobili priliku da se pokažu – kazao je Uščuplić.

Trener bh. prvaka smatra da je prednost što prvu utakmicu njegov tim igra kao domaćin te kaže da bi bio zadovoljan nerješenim rezultatom.

– To ne znači da ćemo igrati defanzivno. Igrat ćemo onako kako smo igrali zadnjih mjesec i po dana u prvenstvu, sa dosta kombinatorike i pokretljivostiu ekipe – dodao je Uščuplić.

Zdravstvini bilten ekipe Sarajeva je dosta povoljan. Povrijeđeni Leon Benko, Gojko Cimirot i Džemal Berberović su se oporavili u bit će u sastavu ekipe.

Prvitimac Gojko Cimirot ističe da su svi u ekipi svjesni koliko je utakmica važana za klub.

– Očekuje nas izuzetno teška utakmica, svi znamo o kakvoj se ekipi radi. Veoma su kvaliteni i jaki, ali mi se nećemo predati, igramo pred našom publikom i smatram da možemo doći do pozitivnog rezultata – kazao je Cimirot.

Bojan Puzigaća ističe da je Lech favorit, da je jača i kvlitetnija ekipa od Sarajeva, da dolazi iz bolje lige, ali da su igrači svjesni da predstavljaju klub, grad i državu.

– Nadam da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu. Smatram da sutra možemo napraviti dobar rezultati i dobru uvertiru pred revanš. Za nas je lakše što je Lech favorit, ali mislim da ne treba stvoriti veliku dramu ako i ne prođemo dalje. Mi ćemo kao i u svakoj utakmici ići na pobjedu – kazao je Puzigaća.

Prvi susret drugog kola kvlaifikacija Lige prvaka Sarajevo – Lech igrat će se u utorak na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 21 sat.