Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uščuplić ostaje trener Sarajeva, počinju pripreme za Ligu prvaka

uscuplic rakovac

Dženan Uščuplić ostaje na poziciji šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković.

Uščuplić je u prošloj sezoni doveo Sarajevo do titule prvaka BiH, a sezonu prije toga je s istom ekipom osvojio Kup BiH. ”Bordo” klub je zbog toga odlučio zadržati perspektivnog trenera, kojeg u narednom periodu očekuju pripreme pretkola Lige prvaka.

Ibraković je na današnjoj konferenciji za medije prestavio plan priprema Sarajeva, te naglasio da ekipa nije imala dovoljno vremena za odmor.

– Prvi dio priprema ćemo obaviti na Jahorini, a zatim odlazimo u Čatež, gdje nas očekuju prijateljske utakmice protiv Karpatyja, Rijeke, Olimpije i Mladosti. Ekipu će i dalje predvoditi Ušćuplić, dok su ugovori istekli Bandoviću i Bilbiji – rekao je ibraković.

Dodao je da je pred Uščuplićem teška sezona u domaćoj ligi, iz koje će na kraju ispasti šest ekipa, te da je jedan od ciljeva naredne sezone i promocija mladih igrača iz Akademije FK Sarajevo.

Uščuplić se zahvalio upravi Sarajeva na ukazanom povjerenju i naglasio da bi za prvog protivnika u Ligi prvaka želio mađarski Videoton.

– Jedva čekam početak priprema za Ligu prvaka. Mislim da bi nam najbolje bilo da igramo protiv Videotona. U ekipi nam nedostaje još samo jedan stoper, dok su ostale pozicije pokrivene – zaključio je trener Sarajeva.