Fudbal

od 8. oktobra

Uskoro navijači na trećini tribina stadiona u Seriji A

24/09/2020

Klubovima Serije A trenutno je dozvoljeno da imaju 1.000 gledalaca na utakmicama

Pierpaolo Sileri, zamjenik ministra zdravstva Italije, vjeruje da bi se u Seriji A moglo dopustiti da se navijači vrate na trećinu kapaciteta stadiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klubovima Serije A trenutno je dozvoljeno da imaju 1.000 gledalaca na utakmicama, ali ministar sporta Vincenzo Spadafora najavio je da će se stadioni postepeno početi otvarati od 8. oktobra.

Zamjenik ministra zdravstva misli da bi se trećina kapaciteta stadiona mogla biti popunjena i da se bez većih problema poštuju sve neophodne epidemiološke preporuke u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

“Kada se održava dva metra sigurne distance, uz precizna pravila, kao što je zabrana grljenja, uz nošenje zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju, tada mislim da bismo mogli dopustiti da se popuni do trećine kapaciteta stadiona. Na primjer, u slučaju Olimipca u Rimu, koji može primiti oko 80.000 ljudi, mislim da bismo mogli dopustiti da uđe oko 20.000 do 25.000 navijača“, rekao je Sileri za “Rai Uno“.

Italija je u prvom valu pandemije koronavirusa bila jedna od najpogođenijih zemalja svijeta. Do sada je u toj zemlji potvrđeno više od 300.000 slučajeva COVID-19, dok je od posljedica preminulo 35.758 ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.