Fudbal

napadač manchester uniteda

Usvojen mu prijedlog: Marcus Rashford postao heroj u Velikoj Britaniji

16/06/2020

Mediji na Otoku pišu da oko 200.000 djece samo u Engleskoj prolazi kroz tešku finansijsku situaciju, što je ujedno i dio životne priče ovog napadača

Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford oduševio je cijelu svjetsku javnost nakon što je pokrenuo, a nakon toga i razvio projekt humanitarne pomoći s besplatnim obrocima za najugroženiju djecu tokom koronavirusa.

Rashford je tokom razdoblja izolacije zbog pandemije koronavirusa uspio skupiti milijune funti humanitarne pomoći, a tim sredstvima osigurao je besplatne obrokebza brojnu djecu.
Također, naučio je znakovni jezik kako bi mogao biti sudac večeri poezije u školi za gluhonijeme. Kako je kampanja koju je na početku pandemije pokrenuo imala veliki utjecaj u Engleskoj, o njegovu projektu raspravljalo se i u britanskom Parlamentu, odnosno da se besplatni obroci produlje i tokom ljeta, ali vlada na čelu s Borisom Johnsonom odbila je tu ideju.

Ipak, nakon velike podrške koju je dobio, političari su promijenili odluku i na kraju prihvatili njegov prijedlog, a za obroke tokom ljeta trebat će im više od 100 miliona funti, navode britanski mediji.

“Ne znam šta bih rekao… Pogledajte što sve možemo uraditi kada se ujedinimo, ovo je Engleska 2020. godine”, napisao je na Twitteru napadač Manchester Uniteda.

Mediji na Otoku pišu da oko 200.000 djece samo u Engleskoj prolazi kroz tešku finansijsku situaciju, što je ujedno i dio životne priče ovog napadača.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.