Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivica Barbarić

Utakmica protiv Posušja neće biti lagana, ali mi smo maksimalno motivirani

ivica barbaric fena

“Meni je jako žao zbog poraza u derbiju protiv Sarajeva, jer je vladalo jedno pozitivno ozračje i sjajan ambijent koji su napravili Škripari. Ovo će biti teška utakmica, nijedna nije lagana i moramo biti fokusirani, popraviti pogreške i dati svoj maksimum”, naveo je Barbarić

U 22. kolu Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i NK Široki Brijeg, a utakmica se igra u nedjelju s početkom u 13 sati.

Trener Ivica Barbarić kazao je kako se za svaku utakmicu momčad kvalitetno priprema i da su igrači motivirani.

– Idemo utakmicu po utakmicu. Imamo tri igrača koja imaju kartone, a to su Bruno Oliveira, Daniel Lukić i Di Mateo Lovrić. Također, imamo otprije ozlijeđenoj Barišića, a Pranjić ima u upalu pluća. Ozljede su nam do sada izazvale probleme i izostanak nekoliko igrača – istaknuo je trener Barbarić.

Rekao je kako su protiv Sarajeva imali neke greške koje su se odrazile na rezultat.

– Meni je jako žao zbog poraza u derbiju protiv Sarajeva, jer je vladalo jedno pozitivno ozračje i sjajan ambijent koji su napravili Škripari. Ovo će biti teška utakmica, nijedna nije lagana i moramo biti fokusirani, popraviti pogreške i dati svoj maksimum – naveo je Barbarić.

Dodao je i da su vremenski uvjeti izazov za obje momčadi.

– Nedostajao nam je taj jedan igrač u veznom redu i osjetio se izostanak kapetana Marijana Ćavara. Tomislav Tomić koji je pobjednik i koji se vratio u naš klub još uvijek nije u optimalnoj fizičkoj spremi da bi mogao iznijeti teret cijele utakmice, pa ćemo još morati biti pažljivi i pričekati. Teren je jednak problem za obje momčadi i moramo se prilagoditi na sve izazove koji nas očekuju u ovom susretu. Moramo se fokusirati na odbijene lopte i neke stvari koje će se možda događati zbog terena – rekao je.

Također se osvrnuo i na momčad Posušja koja je kao i Široki imala nešto slabiji ulazak u nastavak sezone.

– Bit će teško igrati protiv Posušja, oni su kvalitetna momčad s nekoliko iskusnih igrača. Imaju i oni svojih problema i bit će veliki pritisak za obje momčadi zbog naboja koji se osjeti kada se igra ovaj susjedski derbi – kazao je trener Širokog.

Lijevi bočni igrač Širokog Brijega Mihael Kuprešak naglasio je da će utakmica u Posušju biti puna naboja.

– Treći derbi u nizu za nas i sigurno neće biti lagan posao. Posušje je isto kao i mi lošije otvorilo ovaj nastavak sezone i ovo će biti jako teška utakmica s puno naboja. Dobro smo trenirali i motivirani smo da dođemo do prve pobjede u ovoj godini – rekao je Kuprešak.

NK Široki Brijeg službeno je potvrdio angažman Kadua, 21-godišnjeg brazilskog igrača koji će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama momčadi s Pecare.

U svome dosadašnjem klubu São Joseense uglavnom je igrao na lijevom krilu, ali može pokriti i poziciju na desnom krilu.

Kadu, punog imena Carlos Eduardo de Sousa Leopoldo, prošao je kompletne zimske pripreme s Plavo-bijelima, a pravo nastupa imat će već u nedjeljnom ogledu s HŠK Posušje.

Glavni sudac ovog susreta je Josip Martinović iz Čapljine.