Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utakmicu Albanija – Srbija osiguravat će 2.000 policajaca

srbija-albanija-dron

Glasnogovornik albanske policije Genti Mulaj rekao je danas da će više od 2.000 policijaca osiguravati nogometnu utakmicu između Albanije i Srbije, među kojima i pripadnici garde, zaduženi za visoke ličnosti, s obzirom na to da se očekuje dolazak srpskog premijera Aleksandra Vučića, javlja Tanjug.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. listopada od 20.45 sati u Elbasanu (Albanija).

Srpski premijer bi prema ranijim najavama trebalo u društvu albanskog kolege Edija Rame da gleda utakmicu, ali je jučer izjavio da još nije donio odluku da li će doputovati u Elbasan, pošto je Rama u međuvremenu u goste pozvao kosovskog vicepremijera Hašima Tačija i druge.

Kako je Mulaj naveo, u osiguranju će biti angažirana i tri helikoptera, koji će voditi računa da se iznad stadiona u Elbasanu ne pojavi “dron” kao što je to bio slučaj u Beogradu.

“U suradnji sa Savezom poduzeli smo sve mjere kako bi utakmica prošla bez ikakvih problema iu normalnim okolnostima.

Za sigurnost će biti zadužena i garda koja podrazumijeva čuvanje važnih ličnosti pošto prema dosadašnjim informacijama očekujemo i premijera Srbije, a tu su i naš premijer, kao i ministri vlade, te predsjednik Skupštine Albanije “, rekao je glasnogovornik albanske policije.

On je dodao da je policija više puta obišla stadion u Elbasanu, ali da neće imati posla samo na njemu, nego iu cijelom gradu, gdje će se na nekoliko mjesta organizirano gledanje tv prijenos.

“Nije problem samo unutrašnjost stadiona, bit će puno ljudi i izvan stadiona jer su kapaciteti mali. Naše mjere podrazumijevaju trenutak od dolaska gostujućeg tima na zračna Rinas dan prije, preko transporta do hotela, do transporta na dan utakmice. Tri helikoptera nadletaće stadion i grad, a oni će se pobrinuti da ne poleti ništa iznad stadiona kao što su dronovi ili druge vrste letjelica koje bi remetile tijek utakmice ili sigurnost. Mi smo odlučni da stvorimo sigurnu atmosferu za gostujući tim kao i za reprezentaciju Albanije jer se ovdje dovodi u pitanje dostojanstvo i imidž naše zemlje “, rekao je Mulaj.

On je dodao da su Albanci već testirali ovaj sustav sigurnosti na prethodnoj utakmici protiv Portugala.

“Broj pripadnika policije koji je planiran varira od 1.400 do 2000, a tu su pored njih i privatno osiguranje, plus 400 redara koji rade za FSA”, rekao je Mulaj.

Glasnogovornik policije kaže da će policija striktno poštovati upute UEFA, pa će obilježja koja mogu da se unesu u stadion zavisiti od njih.

“Neće biti moguće da se unesu nikakvi tupi predmeti kao što su upaljači, ključevi i drugi metalni i plastični predmeti. Navijači koji žele ući u stadion, pored karte koju pokazuju, moraju imati i osobnu iskaznicu. Sve karte posjeduju ime i ukoliko se ime vlaska karte ne poklapa s njegovim podacima iz osobne iskaznice, ulaznica će biti nevažeća i takvoj osobi će biti zabranjen ulazak na stadion “, zaključio je on.