Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kobna svađa čobana: Zbog novca ga upucao iz automatske puške

cobani-svadja-ubistvo

Pastir Radenko Dukić (46) iz Sanskog Mosta preminuo je nakon što ga je njegov kolega Milorad Pantelić (52) upucao iz automatske puške u selu Kozin, koje se nalazi na granici između općina Sanski Most i Krupa na Uni.

Sve se dogodilo u poslijepodnevnim satima četvrtka, a prema informacijama iz policije Dukić i Pantelić su bili zaposleni kao čuvari stada ovaca na području spomenutog sela te su radili za istog vlasnika. Spornog dana, između njih dvojice je došlo do svađe i prepirke, nakon čega je Pantelić dograbio automatsku pušku koju je nosio sa sobom te ispalio hitac u grudi nesretnog Dukića.

Nakon što je pucao, Pantelić je pobjegao s lica mjesta, a pucanj su čuli mještani koji žive u obližnjim kućama te su zvali policiju. S obzirom da se područje nalazi na granici između dvije općine, na lice mjesta su najprije izašli policajci Odjela Policijske postaje Krupa na Uni, koji su ustvrdili da je mjesto zločina ipak na području koje pripada administrativnom okrugu Općine Sanski Most te su o tom obavijestili pripadnike sanske policije.
Ranjeni Dukić, koji je isprva još davao znakove života, preminuo je dok su ga prevozili u Opću bolnicu Sanski Most, a Pantelić koji je bio pobjegao s mjesta pucnjave, u međuvremenu se ipak predao policiji. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, a nakon što je ispitan i saslušan, predan je Kantonalnom tužiteljstvu kako bi ga i tamo saslušali.

Od njega je oduzeta i automatska puška koju je nelegalno posjedovao, a u sanskoj bolnici obavljena je obdukcija nad tijelom ubijenog Dukića. Iz policije kažu kako još vode istragu, no da imaju indicije da je do svađe i ubistva došlo zbog novca.

“U ovom trenutku još uvijek vršimo istragu i pokušavamo otkriti motiv svađe, a prema nekim indicijama, riječ je o razmiricama zbog nekih ranijih novčanih dugovanja između njih. Također, treba istaknuti kako su Pantelić i Dukić bili pod jakim utjecajem alkohola”, naveo je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.