Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utakmicu Engleska – Vels obezbjeđuje 2.400 policajaca

england-hooligans

Francuske vlasti kažu da će za utakmicu Engleska – Vels na Euru 2016 u Lensu biti raspoređeno 2.400 pripadnika sigurnosnih snaga. Očekuje se da će u četvrtak u ovaj francuski grad doći između 40.000 i 50.000 hiljada navijača sa Ostrva, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijska operacija u njamanjem gradu domaćinu Evropskog prvenstva je intenzivirana nakon sukoba engleskih i ruskih huligana u Marseilleu, prije, tokom i nakon utakmice na otvaranju takmičenja u grupi B.

Fabienne Buccio, regionalni šef policije, kazao je da će biti angažovano 1.200 policajaca i isto toliko privatnih zaštitara, kako bi osigurali mir u Lensu, čije cijelo stanovništvo može stati na lokalni stadion Bollaert-Delelis, kapaciteta 35.000 mjesta.

Policija će biti angažovana na stadionu kako bi pomogla u odvajanju suparničkih navijača. Evropska fudbalska federacija (UEFA) istakla je da je u tom segmentu bilo problema na stadionu Velodrome u Marseilleu.

Buccio je dodao da će svim supermarketima u okolini i u samom Lensu biti zabranjena prodaja alkohola u srijedu i četvrtak.

Utakmica drugog kola grupe B između Engleske i Velsa igraće se 16. juna u 15 sati. Poslije prvog kola Vels je prvi na tabeli sa tri boda, slijede Engleska i Rusija sa po jednim, dok je Slovačka na dnu bez bodova.