Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Utrka za titulu prvaka: Nakon dvoboja u Banjaluci sve će biti jasnije

borac zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

Dan ranije za Zrinjski je potpisao krilni napadač Besart Abdurahimi, bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije, ali on još nema pravo nastupa

U subotu će se u okviru 24. kola Premijer lige BiH u Banjaluci sastati Borac i Zrinjski u utakmici koja bi mogla razriješiti situaciju u domaćem nogometnom prvenstvu, barem što se tiče borbe za sam vrh.

Borac je na vrhu ljestvice s 12 bodova „viška“ u odnosu na Zrinjski i samo pobjeda u sutrašnjoj utakmici ostavlja realne šanse Plemićima da obrane naslov prvaka.

Petrović: U igri je još 30 bodova

– Znamo da igramo protiv prvoga na tabeli i znamo da utakmica donosi puno toga. U igri je još 30 bodova i ako pobijedimo ostajemo u igri, približavamo se Borcu. Pred nama je serija važnih utakmica, krucijalnih za cijelu sezonu – izjavio je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Željko Petrović.

Zrinjski i Borac sastali su se u Mostaru prije 20 dana, tada je pobjeda pripala gostima (0:1), no Petrović smatra kako je u tom ogledu Zrinjski bio bolja momčad.

– Pogledao sam dva puta tu utakmicu, jutros smo je zajedno ponovno gledali. Mi nismo imali skoro nikakav problem što se tiče Borca. Držali smo 70 posto loptu, imali smo 15 šutova, oni pet, mi deset kornera, oni dva. Kad vidiš statistiku s te utakmice mi smo bili dominantniji, ali kada igraš protiv protivnika koji je povučen, koji se postavi u niži blok, onda on izgleda brže jer igrači izlaze u prostor koji im ostavimo, jer se mi raširimo, jer tražimo igru – prokomentirao je tu utakmicu Petrović.

Ono čime trener Zrinjskog nije zadovoljan u toj utakmici je nekoliko „dječjih pogrešaka“ njegove momčadi iz kojih je Borac postigao pobjednički gol:

– Ne bih bio nezadovoljan da odigramo utakmicu poput one u Mostaru, ali s bržim protokom lopte i s manje grešaka. To je ključ.

Napadač Besart Abdurahimi nema pravo nastupa

Reprezentativna pauza dobro je došla nekolicini igrača Zrinjskog koji su se oporavili od ozljeda i svi konkuriraju za sutrašnju utakmicu osim Antonija Ivančića.

– Stanje je puno bolje nego je bilo. Neki su se igrači oporavili, možda ne svi za 90 minuta, i jedino nećemo riskirati s Ivančićem koji neće biti u konkurenciji. Vraća nam se Ilinković koji je za nas jako važan igrač, igrač koji protok lopte pravi bržim – prokomentirao je Petrović situaciju s ozljedama.

Dan ranije za Zrinjski je potpisao krilni napadač Besart Abdurahimi, bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije, ali on još nema pravo nastupa.

– Doveli smo ozbiljnog igrača, s ozbiljnim CV-ijem. Pogledali smo više njegovih utakmica i procijenili smo da ga trebamo dovesti ova dva mjeseca, s opcijom da ga zadržimo. Igrač je to s odličnom karijerom, školovan, pismen igrač. Nadam se da će administrativna procedura biti što prije završena i da će Abdurahim što prije moći zaigrati – zaključio je Petrović.