Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Utrpa ga Edin ko rižu u paprike”: Italijani oduševljeni, društvene mreže “gore”

dzeko repubblica111

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko postigao je dva gola i ubilježio jednu asistenciju u svom debiju za Romu.

Roma je večeras na stadionu ”Olimpico” u prijateljskom meču savladala špansku Sevillu sa 6:4, a navijači ”Vučice” mogu biti zadovoljni nastupom velikog pojačanja, bh. napadača Edina Džeke.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH svoj prvi gol postigao je već nakon 3 minuta i 37 sekundi, a drugi krajem prvog poluvremena, u 42. minutu nakon odlične akcije Miralema Pjanića i još jednog Rominog pojačanja Mohammeda Salaha.

Pred kraj prvog poluvremena bh. interrnacionalac je upisao i asistenciju, a tada treći gol za Italijane postigao je Belgijanac Nianggolan.

“Moram priznati da sam se iznenadio kad sam vidio toliko navijača na Olimpicu. Radim mnogo otkada sam stigao u Rim. Osjećao sam se dobro i sretan sam što sam ovdje”, kazao je Džeko nakon fantastičnog debija pred više od 40.000 gledatelja na Olimpicu.

Džeko je igrao do 60. minuta kada ga je zamijenjo Francesco Totti. Miralem Pjanić odigrao 78 minuta, a potom svoje mjesto na travnjaku ustupio Ademu Ljajiću. Za Romu su još pogađali Torosidis (44.), a u 56. minutu svoj debitantski nastup golom je obilježio u Salah, pogodivši za 5:0. U 63. minutu došao je na red i Francesco Totti, koji je pogodio je iz penala. Nakon što su poveli 6:0 domaći kao da su stali. Sevilla je potom zabila četiri gola (od 70. do 86. minuta). Pogađali su Suarez (70. i 86.), Reyes (76) i Coke (83.). Italijanski mediji oduševljeni su partijom pojačanja Rimljana za novu sezonu. Džeko je obećao golove i odmah se latio posla. Džeko je top tema večeras u Italiji. dzeko gazzetta Društvene mreže u BiH, pa i u regiji, su se usijale. Džeko je i tamo tema broj 1. Pljušte pohvale na sve strane, a i duhoviti komentari.