Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred sarajevskom publikom u subotu izložba Passage

passage1

Cube Design Studio organizirat će u subotu, 15. augusta izložbu savremene bosanskohercegovačke umjetnosti pod nazivom “Passage”, koja će biti otvorena u arhitektonskom studiu u centru Sarajeva.

Gledajući kroz lokalne okvire, izložba ima za cilj savremenu umjetnost smjestiti u realno okruženje, te demonstrirati kako se ona ponaša izvan bijelih zidova galerije, a unutar svakodnevnog radnog prostora.

passage2

Posjetioci će imati priliku pogledati oko 20 radova rađenih u različitim tehnikama i formatima. Između ostalog, bit će izložene fotografije, skulpture, instalacija, digitalni crtež, ali i savremeni pristup klasičnoj tehnici ulja na platnu.

Radove će izložiti osam autora – Dženat Dreković, Alma Gačanin, Nela Hasanbegović, Mak Hubjer, Daniel Premec, Bojan Stojčić, Samir Sućeska i Darko Šobot.

– Iako uvjetno rečeno neuobičajen prostor za izložbu, arhitektonski studio nipošto nije neprirodna lokacija za smještanje umjetnosti. Arhitektura je ta koja daje okvir promišljanja, fizički ili idejno, a dizajn i umjetnost su ti koji tom okviru daju sadržaj. Naravno, ukoliko ovakve podjele uopšte mogu postojati u 21. vijeku – kazao je Feni jedan od autora Bojan Stojčić.

Izložba će biti otvorena do 22. augusta u studiu na adresi Muhameda Kantardžića 3.

passage