Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Huligani protivničkog navijača tukli do smrti (VIDEO)

navijac

Tragedija u Indoneziji. Samo dva mjeseca nakon što su tri navijača ubijena za vrijeme utakmice tamošnje treće lige, došlo je do novog stravičnog obračuna koji se dogodio uoči derbija između vodećeg Persiba i petoplasirane Persije.

Zbog animoziteta između navijačkih skupina ova dva kluba, vodstvo lige zabranilo je navijačima Persije gostovanje kod omraženog rivala, no jedan 23-godišnjak odlučio je otići na utakmicu na svoju ruku i to je platio životom, prenosi Index.hr.

U trenutku kad je pokušavao ući na stadion, uočila ga je skupina navijača Persiba, okružila ga i onda je počeo horor. Udarali su ga čim su stigli, rukama, nogama, drvenim i metalnim šipkama, kamenjem… Mladić je umro od zadobivenih povreda, a policija je saopštila da je uhitila osam osoba zbog sumnje da su počinili ubistvo.

Ne samo da navijači Persiba nisu pokazali kajanje zbog stravičnog čina koji su počinili, već su se za vrijeme utakmice ismijavali sa smrću nesretnog mladića tako što su na mjestu ubistva izvjesili transparent na kojem je pisalo: ”Ovdje si umro!”

Vlada Indonezije i tamošnji nogometni savez zbog ovog tragičnog događaja odlučili su prekinuti prvenstvo.

”Još uvijek istražujemo činjenice i dokaze koji će kasnije biti analizirani od strane nadležnih institucija. Oni će utvrditi koje od pravila je prekršeno”, rekao je predstavnik za medije ministarstva sporta te zemlje.

Upozoravamo, snimke priložene u ova dva videa zastrašujuće su…

https://www.youtube.com/watch?v=_WrvlmyFVqY