Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA

Uzvratni meč Liverpoola i Leipziga na areni “Puškaš“

kloppp

Ekipa Liverpoola ne može ugostiti Leipzig na Anfieldu jer bi njemačka ekipa morala deset dana provesti u izolaciji po povratku iz Engleske

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i RB Leipziga igrat će se na arebi “Puškaš“ u Budimpešti zbog ograničenja putovanja uvedenih kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, saopćila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA), prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovom odlukom i revanš između Liverpoola i RB Leipziga također će se igrati u Budimpešti, kao i prva utakmica koja je odigrana 16. februara.

Ekipa Liverpoola ne može ugostiti Leipzig na Anfieldu jer bi njemačka ekipa morala deset dana provesti u izolaciji po povratku iz Engleske.

“Uzvratni meč osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i RB Leipziga igrat će se na areni ‘Puškaš’ u Budimpešti. UEFA želi izraziti zahvalnost Liverpoolu i Leipzigu na podršci i bliskoj saradnji, kao i Fudbalskom savezu Mađarske na pruženoj pomoći i pristanku na organiziranje utakmice”, saopćeno je iz UEFA-e.

Liverpool je u prvoj utakmici pobijedio Leipzig rezultatom 2:0. Uzvratna utakmica je na programu 10. marta.