Fudbal

liga evrope

Vaha Halilhodžić o čudu na Maksimiru: Oršića je jučer upoznao cijeli svijet

19/03/2021

Mislav Oršić odigrao je utakmicu života. Zabio je sve golove Dinama

Možda je Maksimir bio prazan, ali Dinamo je imao ogromnu podršku. Od cijele Hrvatske do inozemstva gdje se nalaze brojni navijači ‘modrih’. Pa čak i iz Maroka odakle nam se javio oduševljeni Vahid Halilhodžić.

Zagrebački Dinamo je došao do najveće pobjede u istoriji kluba i senzacionalno izbacio Tottenham (3-0) iz osmine finala Evropske lige. Kao što su generacije navijača Dinama slušale o onoj pobjedi nad Leedsom kada je hrvatski prvak osvojio Kup velesajamskih gradova, tako će se godinama pričati o noći kada je na Maksimiru pao Jose Mourinho i njegov Tottenham.

– Uh, ovo je fantastično, još sam pod dojmom cijele utakmice. Ovo je možda i jedna od najvećih utakmica u istoriji Dinama, teško je i opisati koliki je ovo uspjeh. Čestitam svima, ponosan sam što sam i ja jednom trenirao Dinamo. Treba biti realan, priznati, Dinamo je danas krema, ma vrh evropskog klupskog nogometa – kazao je za 24sata.hr Vahid Halilhodžić, aktuelni selektor Maroka.

Englezi nisu nimalo podcijenili Dinamo nakon pobjede od 2-0 u prvoj utakmici, već i u uzvratu zaigrali s najboljim sastavom. I bilo je jako teško vjerovati da ‘modri’ mogu proći dalje.

Tottenham je izgledao kao engleski drugoligaš, a ne ekipa od 680 miliona eura, danas 11. najvrjednija ekipa na svijetu uz brojne zvijezde i uz svjetskog trenera Josea Mourinha.

– Svi moramo biti svjesni, znati što znači izbaciti jedan Tottenham. Jednu ekipu koja je sam vrh Premier lige, jednu ekipu čiji igrači vrijedi 100-injak i više miliona eura. Hej, Dinamo je izbacio Tottenham. Pa taj Tottenham nije ništa pokazao u Maksimiru, ovo je bilo veličanstveno. Nemam riječi, iskrene čestitke svim igračima, ma svakom pojedincu, stručnom štabu, a ne smijemo ni zaboraviti koliko su tome pridonijeli Zdravko i Zoran Mamić iako nisu sada više prisutni – kazao je presretni Vaha koji je vodio Dinamo od 2010. do 2011. godine.

Mislav Oršić odigrao je utakmicu života. Zabio je sve golove Dinama.

– Ma taj momak već godinu-dvije radi čudesan posao, a posebno je inspirisan na ove velike utakmice. Budite sigurni, jučer ga je upoznao cijeli svijet, mnogi su klubovi njegovo ime podcrtali u svojim bilježnicama. Onaj treći gol, ma ja za to nemam riječi. Ne znam odakle mu snage, ali mene je oduševio. Jako sam ponosan, ali nisam siguran koliko je baš ovakva Oršićeva partija dobra za Dinamo, haha. On će sada biti na meti cijele nogometne Evrope, poručio je Vaha.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.