Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

afrički kup nacija

Vaha nakon plasmana u četvrtfinale: Ne govorimo da smo najbolji i da igramo najljepše

New Project – 2022-01-26T132841.750

Od dolaska u Maroko, Halilhodžić je vrlo uspješan – najprije je izborio plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo, a Maroko ne zna za poraz u već 20 zvaničnih utakmica

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić odveo je svoj Maroko u četvrtfinale Afričkog kupa nacija nakon što su preokretom savladali Malave (2:1).

Protivnik u četvrtfinalu bit će im bolji iz meča između Obale Slonovače i Egipta.

“Nije bilo lako, nakon fantastičnog gola kojeg su postigli tim je reagovao. Kada kreirate toliko šansi, znate da je naš tim dobro odigrao. Falilo nam je efikasnosti“, rekao je legendarni Vaha nakon pobjede, te dodao:

“Ne govorimo da smo najbolji i da igramo najljepše, skromni smo, ali iza nas je dosta posla i odlučnosti. Sa svakim mečom smo jači i dobijamo samopouzdanje.”

Od dolaska u Maroko, Halilhodžić je vrlo uspješan – najprije je izborio plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo, a Maroko ne zna za poraz u već 20 zvaničnih utakmica.

Odlične rezultate Vaha je dobro naplatio jer je trenutno najbolje plaćeni selektor od svih na Afričkom kupu nacija. Vaha ima mjesečno 78.300 eura, a odmah do njega je egipatski selektor Carlos Queiroz sa 74.800 eura. Na trećem mjestu nalazi se strateg Alžira Djamel Belmadi s 57.300 eura.