Vaha: Neymar i Cavani su poput dvije djevojčice koje se svađaju oko lutaka

halilhodzic

Igračka legenda kluba i bivši trener PSG-a Vahid Halilhodžić komentarisao je posljednje igre i rezultate francuskog velikana. Bh. stručnjak, koji je predvodio Parižane u periodu od 2003. do 2005, uprkos dobrim rezultatima PSG-a, nije impresioniran izdanjima tima Unaija Emerija.

– Ne gledam previše utakmice. Kad su igrali s Bayernom ovdje je bilo četiri sata ujutro, ali sam vidio da rezultati variraju. PSG je na kraju uvjerljivo pobijedio, ali statistika kaže da Bayern nije bio toliko slabiji, upozorio je Vaha, te dodao:

– PSG mora još mnogo napraviti u organizaciji igre i kontroli utakmice. Nije baš da su kontrolisali utakmicu protiv Bayerna. Ako žele postići najveće uspjehe, morat će imati više loptu u svom posjedu. Godinama su tu negdje, ali finala nigdje. Baš me zanima kako će izgledati u nokaut fazi kad nalete na najjače ekipe. Tu trebaju biti mnogo bolji nego protiv Bayerna. Ne trebaju se zalijetati s velikim najavama, smatra Halilhodžić.

Prokomentarisao je i svađu Nemyara i Cavanija oko “spornog“ penala.

– Posvađali su se oko najobičnije sitnice. Izgledalo je kao da se dvije djevojčice svađaju zbog lutke. Takve stvari se ne smiju dešavati ako žele evropski naslov, dodao je bh. stručnjak.