Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bez dlake na jeziku

Vaha o treneru PSG-a: Nedostojno velikog kluba, amaterski, neobjašnjivo

vahid-halilhodzic

PSG je valjda naučio lekciju, važnu lekciju, ponašali su se kao klinci i tako su i prošli

Paris Saint-Germain ugostit će u srijedu navečer Nantes u polufinalu Kupa Francuske na Parku prinčeva, a susret će biti posebno zanimljiv zbog dvojice trenera na klupama dvaju klubova.

S jedne strane bit će mladi njemački strateg Thomas Tuchel, a s druge iskusni bh. strateg Vahid Halihodžić.

Uoči tog dvoboja trener Nantesa žestoko je kritizikovao mladog Nijemca i spominjao poraz PSG-a od Manchester Uniteda u uzvratu Lige prvaka proteklog mjeseca, upravo na Parku prinčeva.

“Znate šta, PSG ima najbolju ekipu u Evropi i očekivao sam da će doći barem do finala. Zaista, vidio sam ih u finalu ove godine i nije mi jasno šta se dogodilo u uzvratu s Englezima”, kazao je Halihodžić u intervjuu za Le Parisien.

Vaha se nije tu zaustavio, već je do kraja kritizirao Tuchelov pristup protiv Crvenih vragova u osmini finala Lige prvaka, što ga je koštalo eliminacije.

“Ima tu nešto neobjašnjivo, u tom porazu, a to je ponašanje ekipe uoči utakmice. Posebno mi se ne sviđa način na koji je javnost prihvatila činjenicu da su igrači dolazili sami na stadion dva sata prije utakmice. Sama priprema utakmice s Manchester Unitedom bila je pogrešna, rekao bih nedostojna velikog kluba”, bio je oštar Vaha.

No ni tu nije stao.

“To je bilo amaterski, neobjašnjivo (tri puta je ponovio tu riječ). PSG je valjda naučio lekciju, važnu lekciju, ponašali su se kao klinci i tako su i prošli”, podvukao je Halihodžić.

Halihodžićevoj ekipi će ovo biti prvo polufinale nakon sezone 2006./2007., a prođu li PSG, bit će im to prvo finale nakon davne sezone 1999./00., kada su posljednji put osvojili titulu u Kupu Francuske.