Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Katalonski mediji

Valverde je bivši: Barca zna koga bi za nasljednika, on kaže da ih nikada ne bi preuzeo

Glavni kandidat za nasljednika Valverdea nekoliko puta javno je rekao da nikad ne bi vodio Barcelonu

Marca javlja da je predsjednik Barcelone Bartomeu obznanio Valverdeu da je bivši, o čemu su španski mediji špekulisali prije sastanka.

Baskijski strateg odradio je trening s momčadi za koji se sumnja da je posljednji. Stigao je u kamp tri sata ranije nego što je trebao, a Katalonski radio izvještava da je došao pokupiti svoje stvari i osloboditi ured svom nasljedniku.

Barcelona je objavila da će oba treninga u utorak biti održana iza zatvorenih vrata, što je neuobičajena praksa katalonskog giganta pa se sumnja na Valverdeov odlazak, odnosno na dolazak novog trenera.

Tri su opcije za klupu Barcelone sada: Pochettino, Setien i Pimienta. Klub je navodno već razgovarao s prvom dvojicom i spremni su odmah preuzeti ekipu. Treća opcija je trener B momčadi.

Trenutno traju finalni razgovori Barcinog rukovodstva. Pochettino je dokazan trener, napravio je velike stvari u Tottenhamu, ali je nekoliko puta javno govorio da nikad ne bi vodio Barcelonu. Podsjetimo, on je legenda Espanyola, Barcina gradskog rivala.

“Barcelona i Arsenal, to su dva tima koja nikad ne bih vodio. Vezan sam za Tottenham, a i za Espanyol. Radije bih radio na svojoj farmi u Argentini, nego u nekim klubovima”, kategorično je zanijekao povezanost s Barcom Pochettino.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.