Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vančić: Bayern je najbolji na svijetu i na njima se teško vaditi

vrancic8-1491143872

Mario Vrančić je preuzeo lidersku ulogu u timu Darmstadta koji je uprkos što pleše po žici, u posljednja tri kola ostvario tri pobjede i dao sebi tračak nade da može opstati. Iako se odavno činilo da ovom klubu spasa nema, pobjede nad Schalkeom, HSV-om i Freiburgom probudile su nadu, ali da bi se preživjelo i dalje je potrebno čudo.

Darmstadt do kraja mora pobijediti na sve tri preostale utakmice, a da se pri tom poklopi još mnogo toga, što je ipak nerealno za očekivati, posebno uzimajći u obzir da je sutrašnji protivnik Vrančićevog kluba novi-stari šampion Bayern.

– Oni su najbolji na svijetu i to dovoljno govori koliko će nam biti teško. Nadamo se da će HSV, Wolfsbug ili Mainz izgubiti, a da ćemo mi ipak prirediti senzaciju, čime bismo bili blizu senzacije. Nažalost, Bayern je ispao iz Kupa i Lige prvaka, u prvenstvu su već obezbijedili naslov, pa su sad potpuno rasterećeni, a to po nas nije dobro, rekao je Vrančić.

Bh. reprezentativac u posljednje vrijeme dobio je novu ulogu u timu i igra uz lijevu aut liniju u veznom redu. Kaže da se osjeća dobro i da mu nije strano igrati na ovoj poziciji. U svom ugovoru ima klauzulu da u slučaju ispadanja može napustiti klub, iako je nedavno poručio kako ne razmišlja o odlasku. Mediji su ga dovodili u vezu s Galatasarayjem.