Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Historijska utakmica

VAR prvi put korišten u hrvatskoj ligi, Hajduku svirana tri penala

var-hrvatska

VAR je dosudio prvi kazneni udarac od svog uvođenja

U utakmici 20. kola Prve HNL nogometaši Hajduka su kao gosti pobijedili Varaždin s 3:0, a utakmica je ušla u historiju jer je po prvi put došlo do provjere VAR-om u HNL-u.

VAR je dosudio prvi kazneni udarac od svog uvođenja. Nakon pregleda VAR-a sudac Tihomir Pejin pokazao je penal za Hajduk.

U akciji iz 13. minute Eduokov udarac zaustavio je rukom igrač Varaždina. Tudor je tražio da se pogleda VAR, nakon pregleda sve je bilo čisto, Caktaš je uzeo loptu, ali promašio penal.

Tri penala za Hajduk

Nova sporna situacija dogodila se u 29. minuti kad je Eduok zabio s pet metara na asistenciju Jaira. Ponovno se javio VAR i opravdano poništio pogodak Hajduka zbog ofsajda.

U 71. minuti nova sporna situacija i novi penal. Nakon ubačaja Jradija iz kornera Stolnik je igrao rukom, igra se nastavila, ali ubrzo je prekinuta. Pejin je išao gledati VAR i nakon pregleda pokazao na penal. Sve je bilo čisto. Caktaš je zabio.

Na kraju je u 90. minuti VAR dosudio još jedan penal za Hajduk, a Eduok je bio precizan. Jakoliš je pao u 16 metara, a srušio ga je igrač Varaždina.