Vardaru pobjednički trofej na 7. G-Drive turniru u Sarajevu (FOTO)

g_drive_finale_27

Danas je na stadionu Otoka odigran susret za 3. mjesto, te finalni meč 7. G-Drive Međunarodnog fudbalskog turnira “Igraj fudbal, živi život”. Sarajevo je u meču za 3. mjesto nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladalo Vojvodinum dok je u finalnom meču Vardar rezultatom 2:0 slavio protiv ekipe Budućnosti.

Finalni susret su igrali Budućnost i Vardar, a Makedonci su sa 2:0 slavili pobjedu i tako osvojili 1. mjesto.

Početak je protekao u znaku Budućnosti, koja se nekoliko puta našla u dobrim prilikama, ali nedostajao je konkretan pas u završnici kako bi Crnogorci došli do pogotka.

Vardar se vremenom oslobađao pritiska, a u 25. minutu je ekipa iz Makedonije stigla do vodstva. Odličnu akciju maestralnim udarcem je završio je Ristovski i tako svoju ekipu doveo do vodstva od 1:0.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, pa se na odmor otišlo sa vodstvom Vardara od 1:0.

Budućnost je odlično startala u drugom periodu, pa su preko Osmanovića i Krivokapića imali odlične prilike, međutim golman Vardara, Andov se istakao odličnim intervencijama.

Vardar je u završnici meča kaznio promašaje Budućnosti i preko Tuše stigao do pobjede od 2:0.

Budućnost – Vardar 0:2 (Ristovski, Tuša)

Budućnost: Radulović, Ukšanović, Nikočević, Osmanović, Milić, Obradović, Krivokapić, Vukotić, Prelević, Bojović, Mijović, Baltić, Đurović, Stijepović, Vuković, Striković, Krkeljić, Dapčević.

Vardar: Andov, Gjurkovski, Bojkovski, Manasievski, Mitrevski, Petejchuk, Dimoski, Ilievski, Hasanoviki, Stojanovski, Ibishi, Zendeli, Andonovski, Asani, Ristovski, Ignjatov, Spirovski, Rečica.

U utakmici za 3. mjesto sastali su se Sarajevo i Vojvodina, a nakon što je meč završen neriješenim rezultatom, boljim izvođenjem jedanesteraca Bordo tim je stigao do bronzane medalje.

Obje ekipe su u ovaj duel ušle veoma čvrsto, ali ekipa Vojvodine je igrala nešto bolje, pa preko Nijemčevića stižu do vodstva od 1:0.

Sarajevo je nakon primljenog pogotka krenulo ofanzivno, a hrabra igra im se isplatila, pa preko Sabljice dolaze do poravnanja na 1:1.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa su jedanaesterci odlučivali pobjednika. Više sreće su imali Bordo momci i sa 5:4 u penal seriji stigli do trijumfa sa kojim su završili kao trećeplasirani na ovogodišnjem izdanju turnira “Igraj fudbal, živi život”.

Sarajevo – Vojvodina 1:1 (5:4) (Sabljica / Nijemčević)

Sarajevo: Dizdarević, Nikolić, Islamović, Čičkušić, Sabljica, Jašarević, Gasal, Hasančić, Nargalić, Kadrić, Đokanović, Krkalić, Obuća, Kečanović, Šuvalija, Sejmenović, Gusinjac, Đuderija, Karić i Mulaosmanović.

Vojvodina: Kačavenda,Đurković, Siljanovski, Ivan Miljan, Brborić, Topić, Pevač, Matković, Grek, Đurić, Nijemčević, Barjaktarov, Jovanović, Binguljac, Mirković, Ilić.

Individualne i timske nagrade najboljima je dodjelio Refik Šabanadžović, bivši igrač Željezničara, odnosno Crvene zvezde sa kojom se i popeo na tron Evrope i svijeta.

1. mjesto: FK Vardar
2. mjesto: FK Budućnost
3. mjesto: FK Sarajevo

Najbolji igrač: Andrija Krivokapić (Budućnost)

Najbolji strijelac: Džemail Ibishi (Vardar)

Najbolji golman: Matej Andov (Vardar)

Osvajačima individualnih nagrada su pored statua, dodijeljeni satovi ispred kompanije Watch Line, parfemi Bruno Banani ispred kompanije Orbico Beauty, Elit Nutrition suplementi i trenerke kompanije Glamur Dizajn.