Varešanović: Spartak je iskusniji u Evropi, ali se s njima može igrati

mirza varesanovic fk olimpic

Nogometaše sarajevskog Olimpica očekuje dvomeč sa slovačkim klubom Spartakom iz Trnave, u okviru prvog pretkola Evropske lige.

Olimpic je obavio pripreme za predstojeće evropske duele, a ekipa Mirze Varešanovića jača je za pet nogometaša koji su se priključili ekipi na pripremama. ”Vukovi” žele nastaviti pozitivan niz rezultata koji je započeo osvajanjem Kupa BiH u prošloj sezoni.

Varešanović je danas na konferenciji za medije naglasio da je upoznat s igrom slovačkog tima koji je 2009. igrao evropske mečeve protiv FK Sarajevo.

– Najvažnije je da smo zadržali kostur ekipe, a vrijeme će pokazati da li su novi igrači pojačanja ili prinove. Spartak je ekipa koja u Evropi ima više iskustva od nas, ali ja vjerujem u moje igrače i smatram da se možemo nositi sa Slovacima. Kvalitetan su tim, ali dat ćemo sve za plasman u naredni krug takmičenja – rekao je Varešanović i dodao da je sve u ekipi zabrinuo jučerašnji poraz u prijateljskom susretu od Čelika iz Zenice (2:0).

Kapiten tima sa ”Otoke” Veldin Muharemović vjeruje u uspjeh protiv Spartaka, ali naglašava da cijeli tim mora dati svoj maksimum na terenu.

– Mi imamo kvalitet, ali moramo to pokazati na terenu. Naša prednost protiv Slovaka leži u činjenici da nas ne poznaju, dok smo mi njih imali priliku gledati. Igrat ćemo za ovaj grad i državu, tako da moramo ostaviti srce na terenu – istaknuo je Muharemović i pozvao ljubitelje nogometa u Sarajevu da dođu na ”Koševo” bodriti predstavnika BiH u evropskom takmičenju.

Olimpic pregovara i s nogometašem Željezničara Srđanom Stanićem, kojem ubrzo ističe ugovor s ”plavim” timom, a kojeg bi u taboru Olimpica rado vidjeli u ekipi.

– Stanić bi bio veliko pojačanje za naš tim, ali moramo pričekati rasplet situacije u Željezničaru. On je bio na spisku reprezentacije BiH, odličan je nogometaš iza kojeg je duža pauza i sigurno je da mu treba vremena da se vrati u formu. U svakom slučaju dobro bi nam došao – zaključio je trener Olimpica.

Olimpic i Spartak prvi meč će igrati 2. jula na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, dok je revanš zakazan za sedam dana kasnije u Trnavi.