Varešanović uvjeren u pobjedu protiv Spartaka

mirza varesanovic fk olimpic

Fudbaleri Olimpica sutra će prvi put u klupskoj historiji nastupiti u jednom evropskom takmičenju. Osvojivši Kup Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni, tim sa ”Otoke” izborio je nastup u Evropskoj ligi.

Ekipu koju s klupe predvodi Mirza Varešanović u prvom pretkolu Evropske lige očekuje dvomeč protiv slovačkog Spartaka iz Trnave. Prvi meč će biti odigran sutra na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, a po riječima stratega sarajevskog tima, Olimpic u tom meču želi pobijediti i napraviti veliki korak ka plasmanu u drugo kolo.

– Dobro smo se pripremili za ovaj dvomeč. Imali smo priliku gledati nekoliko snimaka utakmica Spartaka, tako da znamo šta nas očekuje. Oni su dobar tim koji igra čvrst fudbal, a imaju odlične napadače koji mogu odlučiti utakmicu. U svakom slučaju, ja vjerujem u svoje igrače koji su pokazali da znaju igrati teške utakmice – rekao je Varešanović.

Olimpic je uoči početka nove sezone dobio šest novih igrača, ali Varešanović dodaje da oni još nisu izborili mjesto u prvih 11 jer nisu dostigli zadovoljavajuću fizičku spremu.

Kapiten Olimpica Veldin Muharemović naglašava da je Olimpic pred sebe postavio visoke ciljeve za novu sezonu, među koje se ubraja i plasman u drugo pretkolo Evropske lige.

– Mogli smo vidjeti mane Spartaka i pokušat ćemo ih iskoristiti. Dobar su tim, ali sigurno je da ih možemo pobijediti. Nadamo se bilo kakvoj pobjedi pred revanš utakmicu u Trnavi. Pozivam ljubitelje fudbala u Sarajevu da dođu na utakmicu i pomognu nam da ostvarimo pobjedu protiv renomiranog tima – naglasio je Muharemović.

Medijima su se obratili i predstavnici Spartaka, trener Juraj Jarabek, koji je čestitao Olimpicu na plasmanu u Evropsku ligu i fudbaler Haris Harba, nekadašnji igrač Olimpica.

Harba je izjavio da očekuje dobru utakmicu i pobjedu svog tima, ali vjeruje da će Olimpic biti neugodan protivnik kojeg ne treba potcijeniti.

– Mislim da oba tima imaju podjednake šanse. Očekujem težak meč, a nadam se povoljnom rezultatu. Bio sam iznenađen kada sam vidio da ću igrati protiv bivšeg kluba, a drago mi je što sam tu i mogu pozdraviti nekadašnje saigrače – istaknuo je Harba.

Utakmica prvog pretkola Evropske lige između Olimpica i Spartaka će biti odigrana sutra na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” s početkom u 18 sati.