Varešanović: Uz malo sreće vjerujem da možemo u drugo pretkolo

mirza varesanovic fk olimpic

Fudbaleri Olimpica na Bjelašnici se pripremaju za nastup u Evropa ligi, prvom evropskom takmičenju u historiji tog sarajevskog kluba.

“Vukove” s Otoke očekuje nastup u prvom pretkolu drugorazrednog evropskog takmičenja, u kojem će za razliku od Željezničara i Zrinjskog, nastupiti kao nenosioci, s obzirom na to da su plasman u Evropsku ligu osigurali kao osvajači Kupa Bosne i Hercegovine u protekloj sezoni.

[pull_quote_right]Olimpic će saznati protivnika u prvom pretkolu Evropske lige nakon žrijeba 22. juna[/pull_quote_right]

Trener Olimpica Mirza Varešanović vjeruje da njegov tim uz dozu sreće u žrijebu može napraviti dobar rezultat u Evropskoj ligi, ali da će bitnu ulogu u narednoj sezoni imati kostur ekipe Olimpica koji je ostao isti.

– Bitno je što smo uspjeli zadržati kostur ekipe koji je iznio prošlu sezonu. Uz nekoliko pojačanja ova ekipa može ostvariti dobre rezultate i u Evropskoj ligi. Moramo poboljšati neke stvari u igri koje su u prošloj sezoni “škripale”. U Evropi nastupamo prvi put, za nas je to veliko iskustvo i sigurno da nam status nenosioca ne odgovara. Koga god dobili za protivnika u prvom pretkolu vjerujem da možemo pružiti naš maksimum i proći u drugo pretkolo – izjavio je Feni Varešanović.

Olimpic će saznati protivnika u prvom pretkolu Evropske lige nakon žrijeba 22. juna, prve utakmice igrat će 2., a revanš 9. jula. Ekipa će trenirati na Bjelašnici do 24. juna.

[pull_quote_center]Olimpic pregovara s još nekoliko igrača koji bi u narednoj sezoni mogli konkurirati za prvi tim[/pull_quote_center]

Nekoliko igrača je napustilo ekipu s Otoke, ali se većinom radi o igračima koji su imali slabiju minutažu u protekloj sezoni. Ekipu je pojačao Mahir Karić iz Slavije, Admir Raščić se vratio iz Hong Konga, a stigao je i Crnogorac Predrag Videkanić, dosadašnji igrač Zete iz Golubovaca.

– Igrači koji su napustili ekipu nisu se nametnuli u protekloj sezoni. S druge strane igrači koji su stigli bi trebali biti pojačanja. Vjerujem da će oni ispuniti očekivanja. Karić je imao odličnu sezonu u Slaviji, Raščić je iskusan igrač, dok je Videkanić nepoznanica, ali sudeći po treninzima trebao bi ispuniti očekivanja – objasnio je Varešanović.

Olimpic pregovara s još nekoliko igrača koji bi u narednoj sezoni mogli konkurirati za prvi tim, a Varešanović je dodao da je veoma zadovoljan pripremama ekipe na Bjelašnici, gdje Olimpic ima odličan smještaj i uvjete za treniranje.