premijer liga bih

Večeras derbi na Koševu, obje ekipe oslabljene

Sarajevo_Sloboda_Tuzla (1)

Sarajevu se vraćaju Kerim Palić i Amer Dupovac, ali Goran Sablić neće moći računati na jednog od glavnih igrača Andreja Đokanovića. Neće biti ni Halida Šabanovića, koji je dobio crveni karton na prošloj utakmici

Večeras će početi sedmo kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine utakmicom Sarajeva i Širokog Brijega na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, koja počinje u 20 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

Bordo tim je napravio odličan niz od tri pobjede, a sada žele u tom ritmu nastaviti i večeras te produžiti niz. Bez obzira što se nalazi u velikim problemima, bordo klub je na trećem mjestu i ima priliku trijumfom preuzeti prvo mjesto, barem privremeno.

Široki Brijeg na Koševo dolazi nakon domaćeg poraza od Veleža (0:1), tako da moramo “izvući” povoljan rezultat protiv Sarajeva, a iz kluba sa Pecare poručili su da atmosfera u ekipi nije poljuljana uprkos porazu od Rođenih.

Obje ekipe će biti veoma oslabljene na Koševu. Sarajevu se vraćaju Kerim Palić i Amer Dupovac, ali Goran Sablić neće moći računati na jednog od glavnih igrača Andreja Đokanovića. Neće biti ni Halida Šabanovića, koji je dobio crveni karton na prošloj utakmici, prenosi Sport Centar.

Matthias Fanimo je povrijeđen, ali je brzonogom Englezu istekla i radna dozvola, tako da svakako ne bi zbog toga konkurisao, kao kao Mirko Oremuš i Krste Velkoski. Bordo tim još uvijek nije registrovao Darka Lazića i Vicka Ševelja te trenera Sablića.

S druge strane Jure Ivanković je bez dvojice veoma važnih igrača. Ivan Ikić se povrijedio i mora na operaciju, koja će ga na duži period odvojiti od terena, dok je iz ekipe odstranio Alena Jurilja, koji je nezadovoljan svojim statusom u klubu.