Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večeras meč između Sarajeva i Galatasaraya: Očekujemo spektakl

jesic11

– Bez obzira na rezultat, pobjednik na večerašnjoj utakmici će biti prijateljstvo, poručeno je danas sa konferencije za novinare pred prijateljsku utakmicu fudbalskih klubova Sarajevo – Galatasaray, koja će biti odigrana večeras u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Konferencija za novinare održana je u zgradi ambasade Republike Turske u Sarajevu, povodom prijateljske utakmice aktuelnih šampiona BiH i Turske, koja se igra na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“.

Šef stručnog štaba Galatasaraya Hamza Hamzaoglu kazao je kako je poznato koliki je globalni utjecaj sporta u svijetu, a posebno fudbala, te da su ovakvi sportski susreti važni za jačanje mira i međuljudskih odnosa.

sarajevo-galatasaray1

“Mi smo bez puno razmišljanja prihvatili prijedlog Sarajeva za ovu utakmicu. Na taj način smo željeli ojačati naše prijateljstvo. Nadam se da će večerašnji susret biti utakmica u kojoj će preovladavati prijateljstvo i fair-play”, rekao je Hamzaoglu.

U ime Galatasaraya se obratio i fudbaler ovog kluba Sabri Sarioglu, koji je kazao kako će večerašnja utakmica biti dobar pokazatelj da BiH i Turska, pored dobrih političkih odnosa, imaju dobre odnose i u fudbalskom smislu.

Sabri je svim navijačima poželio da uživaju u utakmici, te dodao kako će susret sa Sarajevom biti odličan test za Galatasaray, posebno za mlade igrače ovog kluba.

Trener FK Sarajevo Miodrag Ješić zahvalio je, kako je kazao, velikom klubu Galatasarayu na dolasku u Sarajevo.

sarajevo-galatasaray122

“Večeras očekujemo fudbalski spektakl. Fudbal se igra zbog navijača i ja se nadam da ćemo svi zajedno uživati u večerašnjoj utakmici”, rekao je Ješić.

Fudbaler Sarajeva Adnan Kovačević je poručio kako je čast i zadovoljstvo ugostiti jedan veliki klub kao što je to Galatasaray, te dodao da očekuje da će Koševo biti puno.

Domaćin konferencije za novinare dva fudbalska kluba, ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay kazao je da bez obzira na to koji će biti rezultat utakmice, pobjednik će svakako biti prijateljstvo.

Prijateljskom utakmicom protiv Galatasaraya, “bordo” tim počinje obilježavanje 70. godišnjice postojanja.

Utakmica na Koševu počinje u 18,30 sati, a za ovaj fudbalski spektakl ranije je u prodaju pušteno 22.000 ulaznica.