Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić: Napad na građane Pariza je napad na sve nas

foto-zvizdic1111

Na sjednici Vijeća ministara BiH, najoštrije smo osudili kukavički i teroristički čin te u borbi protiv svih oblika ekstremizma i terorizma naložili svim službama da budu u pripravnosti i da sigurnost građana BiH podignu na najveći nivo – izjavio je danas u Sarajevu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić povodom sinoćnjih terorističkih napada u Parizu.

Istakao je da se putem Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ambasade BiH u Francuskoj kontinuirano prati situacija u Parizu, dodajući da su spremni pružiti pomoć ukoliko bude zatražena od BiH te da su spremni zaštititi građane BiH koji se nalaze u Francuskoj.

Kazao je da u ovome trenutku još nemaju informaciju da li ima poginulih ili povrijeđenih građana BiH u napadima u Parizu.

Apelirao je međunarodnu zajednicu da nastavi s kontinuiranim naporima kako bi se sačuvao mir i osigurala sigurnost svih građana svijeta.

– Napad na nevine građane Pariza je napad na sve nas i na kompletno čovječanstvo – poručio je Zvidić, izrazivši nadu da će počinioci u najkraćem roku biti privedeni pred lice pravde.

Dodao je da je ovaj napad duboko potresao, užasnuo i šokirao cijeli svijet te da predstavlja udar na civilizacijske vrijednosti čitavog čovječanstva.

Zvizdić je također izrazio iskrenu bol i suosjećanje s narodom Francuske, onima koji su izgubili svoje najbliže, kao i povrijeđenima u ovom napadu.

Najavio je da će Vijeće ministara BiH nastaviti s današnjim zasjedanjem, te da će večeras biti održana sjednica Udarne grupe Koordinacijskog tijela za borbu protiv ekstremizma i svih oblika terorizma u BiH.