Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večeras počinje baraž za EURO 2016: Mađari na gostovanju u Norveškoj

2291172_w1

Rasplet za preostala četiri učesnika narednog Evropskog fudbalskog prvenstva, koje će se odigrati od 10. juna do 10. jula iduće godine u Francuskoj, počinje danas.

[yuzo_related]

Prvu utakmicu baraža za EURO 2016 večeras će od 20:45 sati u Oslu igrati Norveška i Mađarska.

Norvežani su favoriti prema rejtingu, mnogi će reći i kvalitetu. Ipak, Mađari tvrde kako im ne nedostaje htjenja i znanja za plasman na veliko takmičenje, što iščekuju godinama.

Dan nakon duela u Norveškoj, u Zenici će prvi susret doigravanja odigrati Bosna i Hercegovina i Republika Irska. U subotu, 14. novembra, igrat će se dva meča baraža. U Kijevu će se sastati Ukrajina i Slovenija. Švedska će biti domaćin Danskoj u skandinavskom derbiju.

Revanš susreti igrat će se od 15. novembra, kada će Mađari dočekati Norvežane. Dakle, u nedjelju naveče znat će i ko je 21. učesnik EP-a. U preostalim uzvratnim utakmicama 16. novembra u Dublinu sastaju se Irska – BiH, a 17. Slovenija – Ukrajina i Danska – Švedska.

Sve utakmice baraža za EURO 2016 igrat će se sa početkom u 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu, izuzev susreta u Kijevu između Ukrajine i Slovenije, zakazanog za 18 sati.

Žrijeb grupa Evropskog prvenstva bit će održan 12. decembra u Parizu u 18 sati.

Pored Francuske koja je kao domaćin direktno stekla pravo nastupa na završnom turniru, kroz kvalifikacije na EP su se plasirali Češka Republika, Island, Turska, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal i Albanija.