Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vedran Vukotić novi predsjednik FK Željezničar

vedran-vukotic

Vedran Vukotić na Izbornoj skupštini danas je jednoglasno imenovan za novog predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva. Osim Vukotića u novom sazivu Upravnog odbora kluba imenovani su i Amar Bajramović, Kasim Imširović, Almir Hadžiosmanović, Mustafa Duraković, Mirsad Šukalo, Dejan Nikolić i Selim Babić, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora u kojem će biti Senad Misimović, Amar Spahić i Marko Dmitrović. Za predsjednika Skupštine FK Željezničar, na period od četiri godine imenovan je Ermin Pešto, a potpredsjednik će biti Redžad Ćatić.

Na skupštinskom zajedanju u hotelu „Bristol“ Ivica Osim proglašen je za počasnog predsjednika. Tom prilikom uručen mu je i prigodan poklon.

Vukotić, koji je prije imenovanja za prvog čovjeka kluba, bio vršilac dužnosti potpredsjednika delegatima je iznio finansijski izvještaj. Prema njemu u 2015. godini Željezničar je imao 5.130.000 KM prihoda, a rashodi su iznosili 3.185.000 KM. Najveći dio prihoda stigao je od transfera igrača koje je klub realizovao. Od ovog segmenta poslovanja zarađeno je 2.441.000 KM.