Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Velež bježi sa dna, Zrinjski bez većih problema protiv Čelika

ZRINJSKI CELIK

S tri nova boda ekipa Harija Vukasa primakla se vodećem trojcu

Mostarski Velež danas je u Ugljeviku, u susretu 9. kola Premijer lige BiH, stigao do druge ovosezonske pobjede, a prve gostujuće. Rođeni su s 2:1 bili bolji od fenjeraša Zvijezde 09.

Golove za goste iz Mostara postigli su Edo Vehabović u 60. minutu i Brandao u 78. minutu, dok je strijelac za domaće bio Slaven Stjepanović u 75. minutu utakmice.

Slavio je danas i drugi premijerligaš iz Mostara. Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na svom terenu Čelik rezultatom 3:0.

“Plemići” su dominirali od prve minute susreta, a tu dominaciju kapitalizirali su već u 16. minuti kada je za 1:0 pogodio Miljan Govedarica.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0, a strijelac je bio Ivan Čurjurić. Konačnih 3:0 postavio je Tomislav Barbarić u 54. minuti susreta.

Zrinjski je današnjom pobjedom nastavio pobjednički niz na domaćem terenu. “Plemići” su u dosadašnja četiri susreta na stadionu pod Bijelim brijegom upisali četiri pobjede pri tome ne primivši niti jedan gol.

S tri nova boda ekipa Harija Vukasa primakla se vodećem trojcu.

Rezultati susreta 9. kola nogometne Premijer lige BiH: Zrinjski – Čelik 3:0, Zvijezda 09 – Velež 1:2, Mladost Doboj Kakanj – Sloboda Tuzla 2:0, Tuzla City – Sarajevo 2:1, Borac Banja Luka – Široki Brijeg 1:1, Željezničar – Radnik Bijeljina 1:0.

Rezultati by SofaScore