Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Velež doveo Marka Karamarka

marko (1)

Rođen je 27. marta 1993. godine u gradu Wittenu, Njemačka

Mostarski tim je putem službene stranice predstavio svog novog igrača.

Iskusni desni bek je novi igrač u rotaciji za Nedima Jusufbegovića. Marko Karamarko je sa Veležom potpisao ugovor do kraja aktuelne sezone.

U prisustvu direktora FK Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog 29-ogodišnjeg igrača desne strane odbrambenog reda vezati za Rođene do kraja tekuće takmičarske sezone.

Marko Karamarko rođen je 27. marta 1993. godine u gradu Wittenu, Njemačka. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskom pogonu njemačkog SC Schaffrath, da bi omladinski staž nastavio u klubovima SSV Buer 07/28, VfB Hüls i Preußen Münster.

Nakon perioda provedenog u Njemačkoj fudbalski put vodi ga put Belgije, a nešto kasnije i Hrvatske gdje je nastupao za NK Osijek, vinkovačku NK Cibaliju te NK Slaven Belupo, nakon čega potpisuje ugovor sa ovogodišnjim protivnikom Rođenih na zimskim pripremama u Turskoj, litvanskim FK Žalgiris Vilnius. Period u ovoj baltičkoj zemlji bio je izuzetno uspješan za Karamarka gdje se okrunio dvjema titulama prvaka Litvanije kao i titulom namijenjenom pobjedniku litvanskog Super Kupa.

“Sigurni smo da će se ovim potezom značajno pojačati konkurencija na desnoj strani odbrambenog reda Rođenih, ali i otvoriti dodatne mogućnosti našem treneru Jusufbegoviću u finalnom sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju Rođene u nastavku takmičenja. Dobro nam došao Marko”, poručili su iz Veleža.