Fudbal

Antalija

Velež ide na pripreme u Tursku, evo koga je Dudić poveo

30/01/2020

Prema riječima trenera Dudića, druga faza priprema će u potpunosti biti posvećena kako uigravanju taktičkih zamisli, tako i finalnom selektiranju fudbalera koji će u prvom kolu nastavka prvenstva

Nakon što su u Mostaru, u uvodnoj fazi pripremnog perioda, kroz 19 dana napornih treninga Rođeni vrijedno radili na podizanju fizičke spreme, te u istom periodu u dvije prijateljske utakmice ostvarili pobjedu protiv FK Željezničar Sarajevo(1:2) i neriješen rezultat protiv NK Metalleghe BSI Jajce(0:0) došlo je vrijeme i za odlazak.

Drugu fazu priprema, sve do 13. februara baš kao što je i planirano, Rođeni će provesti u Antaliji, koja polako već drugu godinu zaredom postaje redovna baza Rođenih u zimskom pripremnom periodu.

Danas, 30. januara 2020. godine, tačno u 12 sati ekspedicija Rođenih će iz Mostara otputovati za Sarajevo, gdje ih u 16.05 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo očekuje let za Istanbul, a ubrzo potom i za Antaliju.

Pored odličnih uslova za trening i boravak u Antaliji Rođeni će na raspolaganju imati sve što im je potrebno za vrhunske sportske pripreme, te finalno uigravanje i brušenje forme za proljetni dio prvenstva u BH Telecom Premijer ligi BiH. Period boravka u Turskoj biće iskorišten i za odigravanje prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima, a već ranije su potvrđena dva termina: 04. februara protiv FC Shakhtyor Soligorsk, te 08. februara protiv FC Torpedo BelAZ Zhodino, dok datum i ime trećeg eventualnog protivnika u sklopu boravka u Turskoj će se dogovoriti naknadno.

Prema riječima trenera Dudića, druga faza priprema će u potpunosti biti posvećena kako uigravanju taktičkih zamisli, tako i finalnom selektiranju fudbalera koji će u prvom kolu nastavka prvenstva u BH Telecom Premijer ligi BiH istrčati na teren i dočekati goste iz Etno sela Stanišići, FK Zvijezda 09.

„U ovoj fazi priprema, u dvije utakmice, želio sam dati podjednaku minutažu svim igračima koje imam u rosteru, kako bi dobili priliku da pokažu na kojem su nivou. Utakmica protiv NK Metalleghe BSI Jajce je bila posljednja u kojoj je to bilo tako. Odmah po dolasku u Tursku počinjemo stvarati ekipu. Drago mi je da se niko nije povrijedio, ali sada se okrećemo narednoj fazi, putu u Tursku, selektiranju ekipe i daljim mečevima. Tamo nas čekaju puno bolji tereni, ali i kvalitetni renomirani protivnici protiv kojih želimo da se okušamo.“ – izjavio je prije samog polaska trener Veleža Feđa Dudić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.