Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potraživali ih sudovi

Granična policija BiH uhapsila tri osobe, među njima i državljanina Slovenije

granicna policija migranti (4)

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode I. H. (2000.) jer ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela “teška tjelesna povreda”

Službenici jedinice granične policije Orašje lišili su slobode S. O. (1955.), državljanina Republike Slovenije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela “zloupotreba ovlasti u privredi”. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode I. H. (2000.) jer ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela “teška tjelesna povreda”. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Istanbula. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije Kantona Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi, lišen je slobode M. Ž. (1972.), državljanin Republike Srbije. Utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave”. Službenici JGP Bijeljina M. Ž. predali su službenicima PU Zvornik.