Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon zasluženog odmora

Velež kreće s pripremama za nastavak sezone, rekonstrukcija travnjaka završena

velez fena

Pod vodstvom Amara Osima Velež je prvi dio sezone domaće utakmice igrao u Gabeli. Nakon lošijeg otvaranja sezone Mostarci su u nastavku podigli formu te su na zimsku stanku otišli sa šestog mjesta prvenstvene ljestvice s 24 osvojena boda

Fudbalski klub (FK) Velež u ponedjeljak, 9. januara, u 15 sati kreće s pripremama za nastavak sezone.

Prozivku će obaviti novi šef stručnog stožera “Rođenih” Nedim Jusufbegović, koji će naslijediti Amara Osima na toj poziciji.

Iz Veleža su također saopćili da je novi hibridni teren njihovog stadiona napokon spreman te da će na njemu biti odigrana prva službena utakmica u 2023. godini. Bit će to susret Kupa BiH Velež – Posušje, koji je na rasporedu 18. februara.

“Nakon polusezone koju je Velež odigrao u uistinu specifičnim okolnostima i tačno 50 dana od posljednje odigrane utakmice u okviru Premijer lige BiH protiv dobojske Sloge, zasluženog odmora od naporne polusezone ispunjene s bezbroj putovanja uzrokovanih rekonstrukcijom travnjaka glavnog terena našeg stadiona, čekanju je i konačno došao kraj. Novi moderni hibridni travnjak od nadležnih stručnih osoba dobio je zeleno svjetlo, a među ‘Rođenima’ vlada neka nova energija”, poručili su iz Veleža.

Pod vodstvom Amara Osima Velež je prvi dio sezone domaće utakmice igrao u Gabeli. Nakon lošijeg otvaranja sezone Mostarci su u nastavku podigli formu te su na zimsku stanku otišli sa šestog mjesta prvenstvene ljestvice s 24 osvojena boda.

Velež je drugu godinu za redom nastupio u Evropi, a nakon odličnih partija u 2021. godini prošloga ljeta “Rođeni” su zapeli već na prvoj prepreci u pretkolu Konferencijske lige. S dva puta po 1:0 izbacio ih je malteški Hamrun Spartans.