Velež ni nakon pet kola nema pobjedu, Željo sustigao Sarajevo

kokot velez

Odigrane su danas još tri utakmice BH Telecom Premijer lige. Željezničar je došao do prve domaće pobjede ove sezone. Na Grbavici je pao Velež, jedna od tri premijerligaške ekipe (uz Mladost i Olimpic) koja još uvijek nema pobjedu ove sezone.

Poveli su Plavi golom Zorana Kokota u 62. minutu. U 53. minutu Velež je izjednačio preko Anesa Haurdića, da bi Ognjen Đelmić u 68. minutu postavio konačnih 2:1.

tablica 5 kolo

Utakmicu su obilježila i dva crvena kartona. Prvo je Željo ostao s igračem manje u 62. minutu kada je isključen Aleksandar Kosorić, a pet minuta kasnije i Velež je ostao bez jednog igrača, nakon isključenja Mustafe Kodre.

Utakmica na Grbavici je kratko prekinuta u 33. minuti zbog sponog transparenta navijača Željezničara, kojim su prozvali NS/FS BiH.

transparent grbavica

Foto: Oslobođenje

Zvornička Drina nije se uspjela odbraniti s igračem manje u Lukavici. Od 10. minutu igrali su Zvorničani s igračem manje, nakon što je isključen Nikolić. Slavija je predvođena novim trenerom Darkom Vojvodićem u 53. minuti stigla do pobjede golom Kartala.

Rudar iz Prijedora je na neutralnom terenu u Bosanskoj Gradišci slavio je s 2:1 protiv Travnika. Golove za domaće postigli su Pekija (25.) i Džafić (66.), dok je jedini gol za Vezire postigao Feđa Dudić iz penala (u 40. minutu).

Podsjećamo, u subotu su odigrane tri utakmice 5. kola: Čelik – Sarajevo 1:1, Vitez – Mladost 1:1, Radnik – Sloboda 0:1.

U toku su utakmice Borac – Olimpic i Zrinjski – Široki Brijeg.