Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Velež oslabljen dočekuje Sarajevo, Klafurić ipak optimističan

velez dean klafuric
Foto: FK Velež

“Sarajevo je napredovalo od našeg posljednjeg susreta, vjerujem da će utakmica biti zanimljiva”, najavio je sutrašnji meč trener Rođenih

Velež će u petak, 1. decembra, u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti Sarajevo, a iako će Rođeni biti oslabljeni zbog brojnih povreda, trener Dean Klafurić optimističan je i vjeruje u trijumf svoje ekipe.

-Čeka nas još jedan derbi, takvim utakmicama se posebno veselimo. Želimo nastaviti s dobrim igrama koje smo prezentirali u posljednje vrijeme i želimo razveseliti naše navijače. Sarajevo je napredovalo od našeg posljednjeg susreta, vjerujem da će utakmica biti zanimljiva – najavio je sutrašnji meč trener Rođenih.

Dodao je kako ekipa Sarajeva ofanzivno veoma dobra ekipa i da je njihova prednost što imaju širok igrački kadar.

S druge stane, Velež je poprilično oslabljen brojnim povredama, pa tako neće biti Džafića, Mahmića, Kranjca, Mlinarića, Hasanovića i Pršeša.

-Imamo jednake probleme kao i pred zadnju utakmicu sa Širokim. Bit će izostanaka zbog povreda, a imamo i dosta igrača koji su bolesni, koji nisu u trenažnom procesu i nisu sto posto spremni za ovu utakmicu. I mi imamo širok kadar, vjerujemo u svakog igrača i u ove igrače koje smo priključili iz omladinskog pogona, te me veseli što će oni dobiti priliku da se iskažu u ovako važnoj utakmici – rekao je Klafurić.

Naglasio je kako će biti važno od početka nametnuti svoj stil igre.

-I mi, kao i Sarajevo, igramo brz i agresivan nogomet, svakako će bit vrlo bitno ko će tako krenuti u utakmicu i usmjeriti je na svoj mlin, vjerovatno će to biti i presudno – zaključio je Klafurić.

Utakmica između Veleža i Sarajeva na rasporedu je u petak s početkom u 18 sati na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima.