Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velež produžio ugovore s Maletićem, Jankovićem i Nikolićem

potpisi.jpg

Fudbalski klub Velež produžio je ugovore s Darkom Maletićem, Dejanom Jankovićem i Markom Nikolićem, trojicom igrača koji su čilnili okosnicu ekipe u prošloj sezoni.

Tridesetčetverogodišnji Maletić, iskusni bek “Rođenih”, jedan je od igrača koji je svojim iskustvom predstavljao pokretački “motor” ekipe.

– Nastavak njegovog angažmana u Veležu će svakako značiti dodatni kvalitet za naš klub – saopćeno je iz kluba.

Dejan Janković (29) i Marko Nikolić (26), pouzdani igrači sredine terena su tokom cijele polusezone bili standardni prvotimci. Janković je u 22 utakmice postigao četiri gola, dok je Nikolić igrajući na mjestu zadnjeg veznog skupio 24 nastupa. Od obojice igrača se i u narednoj sezoni očekuje da svojim iskustvom i znanjem pomognu Veležu u borbi za što bolji plasman.

Sva trojica igrača su potpisala jednogodišnje ugovore.

Nogometaši Veleža su, između ostalog, otputovali su na prvi dio bazičnih priprema koji će obaviti u Čitluku.

Ekipa će se u malom hercegovačkom gradiću zadržati pet dana nakon čega će krenuti u Novi Pazar, a potom na Zlatibor, gdje će se pristupiti finalizaciji pripremnog procesa i uigravanju ekipe.

U autobusu za Čitluk se našao 21 prvotimac Veleža: Adnan Bobić, Damir Osmanković, Tomislav Barišić, Darko Maletić, Amir Zolj, Asim Škaljić, Amer Mahinić, Mustafa Kodro, Marko Nikolić, Rijad Demić, Dejan Janković, Lazar Pavić, Dino Ćemalović, Mirza Ćemalović, Anes Haurdić, Miloš Reljić, Demir Peco, Sinan Jakupović, Tarik Isić, te dvojica juniora -golman Haris Voloder i lijevi bek Hamza Mešanović.

Prvu prijateljsku utakmicu Velež će igrati protiv Širokog Brijega u srijedu 1. jula.