Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DM Blade je prvi superautomobil dobiven 3D ispisom

dm-blade-3d-printed-supercar-04

DM Blade je prvi superautomobil dobiven 3D ispisom, korištenjem posebne platforme za koju proizvođač navodi da je potpuno održiva. Njom je, pored proizvodnje superautomobila poput Bladea, omogućen put prema smanjenju zagađenja okoliša.

Riječ je o potpuno novom pristupu proizvodnji, koji kombinira aluminijske čvorove dobivene 3D ispisom s cijevima od ugljičnih vlakana, čime se pak dobiva konstrukcija industrijske snage – i uz mogućnost sastavljanja u svega nekoliko minuta.

Kako bi naglasili o koliko je moćnom procesu riječ, Divergent Microfactories su otkrili Blade, prvi prototip superautomobila dobiven upravo spomenutim tehnologijama.

dm-blade-3d-printed-supercar-02

 

– Razvili smo održivi put za auto-industriju i vjerujemo u renesansu u proizvodnji automobila, s inovativnim i ekološki prihvatljivim automobilima poput Bladea, izrađenim u mikro tvornicama diljem svijeta, rekao je Kevin Czinger, CEO firme.

Blade je, riječima proizvođača, jedan od “najzelenijih” i najsnažnijih automobila na svijetu. Opremljen je motorom koji razvija 700KS, a kao pogonsko gorivo može koristiti komprimirani prirodni plin ili benzin. Opake performanse ima i zahvaljujući masi od otprilike 630 kilograma, a DM planira ograničenu proizvodnju u vlastitoj mikro tvornici.

Proizvođač sad platformu želi distribuirati diljem svijeta, kako bi mali timovi mogli raditi na vlastitim rješenjima bez potrebe za korištenjem ogromnih tvornica potrebnih za većinu današnjih automobila.