Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veležova Radna grupa diže klub na noge?

velez

Dolaze li bolji dani za Velež nakon formiranja Radne grupe na protekloj sjednici Skupštine? Pripreme su krenule, intenzivno se radi na formiranju ekipe u skladu sa mogućnostima.

Velika vijest je da će Velež ipak zadržati nekoliko svojih ključnih igrača, prije svega golmana Bobića, zasigurno jednog od najboljih golmana u Premijer ligi BiH.

Radna grupa je početkom sedmice imala drugi sastanak na kojem su donesene odluke koje se tiču organizacije i rada Grupe te stavljanja u funkciju operativnih organa kluba.

Rođene raduje činjenica da sastancima Radne grupe prisustvuju skoro svi izabrani članovi i činjenica da svi prisutni uzimaju aktivno učešće u diskusijama, konkretnim prijedlozima za rješavanje problema i ono što je najbitnije, donose se konkretne i realne odluke.

Radna grupa će u ovoj sedmici imati još najmanje jedan sastanak i očekuje se da će se i on održati u punom sastavu.

I dalje postoji niz problema posebno finansijske prirode što će sigurno otežavati rad na stabilizaciji kluba. Razgovarajući sa ljudima koji su bili spremni preuzeti odgovornost da pokušaju posložiti stvari u klubu i riješiti kapitalne probleme, Rođeni su uputili apel svim privrednicima Mostara i Hercegovine, posebno državnim, entitetskim, kantonalnim i gradskim institucijama, da se uključe i pomognu.

Vrijeme je da i političari, posebno oni izabrani i od strane navijača Veleža preuzmu konkretnu odgovornost i pomognu klubu da ae stabilizuje, saglasni su u Veležu.

Rođeni će, prema najavama, u narednom periodu ići na adrese političara sa samo jednom incijativom, da shvate važnost Veleža za grad Mostar, Hercegovinu i Bosnu i Hercegovinu.

Političari koji to ne shvate zasigurno će biti kažnjeni na izborima koji dolaze, jer istinskim navijačima Veleža je dosta praznih obećanja, poručuju iz Mostara.