Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. komentator

Velid Spaho objasnio čuvenu situaciju s proslave: “Nikad to nisam pregledao”

spaho

Snimak Spahinog javljanja ispred Vječne vatre postao je viralan

Kada je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala Litvaniju u Kaunasu golom Vedada Ibiševića, bila je to pobjeda koja je Zmajeve odvela na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Uslijedilo je veliko slavlje širom Bosne i Hercegovine, a centralna proslava bila je u Sarajevu gdje se uživo u program BHT1 uključio komentator Velid Spaho.

Snimak Spahinog javljanja ispred Vječne vatre postao je viralan, a cijelu situaciju objasnili su Velid Spaho i Medina Šehić gostujući u emisiji TOP GOL koju vodi Sabahudin Topalbećirević.

– Moram te ovo pitati. Objasni ljudima historijski snimak sa Vječne vatre. Moram te braniti, jer su meni ljudi rekli Velid je bio pijan, kasnio mu je ton – započeo je Topalbećirević.

Spaho se nasmijao, pa odgovorio:

– Ima jedna anegdota sa Medinom. Ja stojim na onoj platformi i zavijam, šta li. Snimatelj mi daje telefon, ja se javljam, Medina me pita jesam li dobro. Kažem da jesam, sve uredu, i ja opet nastavim – govorio je Spaho.

Zatim je situaciju detaljno pojasnila Medina Šehić.

– Ja sam mislila da je on imao moždani udar, jer smo se mi sporječkali u redakciji. Kada je Ibišević dao gol, svi smo se radovali. Kada je bila repeticija, ja sam rekla Velidu da ga malo iznerviram: Evo ko će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo – Džeko koji je asistirao, a ne Pape! Velid se tu “ljutnuo”, a Pape je Pape. I onda je on otišao na javljanje, i ja sam mislila da je on još pod utiskom toga, on je to malo ozbiljnije shvatio. Mislila sam da mu nije dobro, jer on zateže. Da objasnimo: Spaho je imao povrat svog glasa u slušalice, i on se utrkivao sa tim tvojim povratom glasa i nije mogao da reprodukuje normalne rečenice – objasnila je Medina Šehić.

– Još jedna nadrealna slika, penjem se na platformu, a dolje 50.000 ljudi. I sada ja nešto govorim, i nemam osjećaj da se to dešava, stavio sam slušalice, imam taj povrat, ali nisam svjestan uopšte. Ja nikad to nisam pregledao. Ne mogu, nemam hrabrosti – dodao je Spaho.

Cijelo gostovanje Velida Spahe i Medine Šehić možete pogledati ovdje.